Μοναχός ο βραβευμένος σκηνοθέτης και αθλητής του σκι, Παύλος Τριποδάκης

Περίεργα
Μοναχός ο βραβευμένος σκηνοθέτης και αθλητής του σκι, Παύλος Τριποδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σκηνοθέτης της «Κανάγκα»… μοναχός στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια

Ο καταξιωμένος κινηματογραφιστής με πλήθος διεθνών βραβείων ντοκιμαντέρ καθώς και πρωταθλητής της Ολυμπιακής Ομάδας στο Αλπικό σκι, Παύλος Τριποδάκης πήρε μία μεγάλη απόφαση, να εγκαταλείψει την κοσμική ζωή και να αφιερωθεί στον Θεό, την Μεγάλη του Αγάπη, όπως είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο nearkti.gr… στο Α και το Ω του, όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Όσο δύσκολο και ακατόρθωτο κι αν ακούγεται για κάποιους, σε έναν κόσμο όπου υπερισχύει ο υλισμός, να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια και να ασχοληθείς μόνο με το μέσα σου, καλλιεργώντας μόνο τα ψυχικά χαρίσματα, άλλο τόσο εύκολο και απλό είναι για κάποιους άλλους… οι οποίοι έλκονται από κάτι πολύ ανώτερο και τέλειο.

Έτσι και ο Κρητικός σε καταγωγή κινηματογραφιστής… αποφάσισε να τα εγκαταλείψει «όλα» και να αφιερωθεί στον Θεό και από Παύλος να γίνει… Πέτρος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το orthodoxianewsagency.gr, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ρασοευχή του, ως νέου δόκιμου μοναχού από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Πέτρος.

Ο π. Πέτρος από το 2003 και μετά από μία επίσκεψή του στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, άρχισε να ποθεί τον Μοναχισμό και έτσι το 2019 έμεινε μόνιμα στην Μονή ως δόκιμος αφήνοντας τα εγκόσμια για να αφοσιωθεί στον Τριαδικό μας Θεό.

Στην ρασοευχή του δ. μοναχού π. Πέτρου συμμετείχαν εκτός από την αδελφότητα της Μονής, κληρικοί και φίλοι του, οι γονείς του αλλά και το Πρακτορείο μας. Ο Ηγούμενος του Οσίου Δαυίδ ευχήθηκε στο μοναχό π. Πέτρο να ακολουθήσει τα βήματα του Αποστόλου Πέτρου και να έχει πάντα τις ευχές του Οσίου Δαυίδ αλλά και του Αγίου Ιακώβου και του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News