Μάνη: Φάλαινα κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος – Απίστευτες εικόνες

Περίεργα
Μάνη: Φάλαινα κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος – Απίστευτες εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάλαινα φυσητήρας κολυμπούσε πλάι σε σκάφος - Έκανε παιχνίδια μπροστά στους επιβαίνοντες

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια επιβατών του φουσκωτού “Fronto”, ανοιχτά του Μέζαπου, όταν αντίκρισαν φάλαινα φυσητήρα λίγα μίλια μακριά από τον Γερολιμένα.

Οι νεαροί έκαναν βόλτα με σκάφος όταν εμφανίστηκε μπροστά τους το εντυπωσιακό θηλαστικό, μια φάλαινα περίπου 18-20 μέτρων, με ένα πελώριο σώμα μεγάλου βάρους. Μάλιστα έκανε παιχνίδια μπροστά τους!

Σύμφωνα με ειδικούς, ήταν αρσενική αφού ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος. Παρά τον ενθουσιασμό και την αδρεναλίνη που έφτασε στα ύψη, τράβηξαν με τα κινητά τους το γιγαντιαίο θηλαστικό.

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών ”κήτη” όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

Οι φυσητήρες μοιάζουν με φάλαινες, αλλά έχουν δόντια (αντί μπαλένες), κι έτσι θεωρούνται συγγενικό είδος με τα δελφίνια. Προκειμένου να τραφούν με καλαμάρια, οι φυσητήρες καταδύονται σε βάθος 500-1.000 μ. για 25-60 λεπτά οι αρσενικοί και για 20-24 λεπτά οι θηλυκοί, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις 2 ώρες. Οι φυσητήρες ζουν για 70 χρόνια ή και περισσότερο. Τα αρσενικά φθάνουν τα 18m και τους 57 τόνους, ενώ τα θηλυκά τα 12,5m και τους 24 τόνους.

Πηγή-Φωτογραφίες: Thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News