Βεβηλώθηκε ή όχι ο τάφος της Λιλής Ζωγράφου;

Περίεργα
Βεβηλώθηκε ή όχι ο τάφος της Λιλής Ζωγράφου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι αν ναι ποιος έχει ευθύνη;

Σήμερα συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το θέμα της εκταφής της Λιλής Ζωγράφου, όπως έγραψε η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”. Τα οστά της θα τοποθετηθούν σε οικογενειακό τάφο του Δήμου Ηρακλείου.

Ο τάφος της Λιλής Ζωγράφου βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο το αποδεικνύουν αυτό. Αν τώρα η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη επιμένει ότι κάποιος βεβήλωσε τον τάφο της Λιλής Ζωγράφου στον Άγιο Κωνσταντίνο, υπάρχει σοβαρό ζήτημα για την ίδια την αντιδήμαρχο!

Η κ. Καναβάκη είναι υπεύθυνη για τα κοιμητήρια και, όπως η ίδια λέει, λυπάται που έσπασαν τον τάφο. Δηλαδή μας λέει η κ. Καναβάκη ότι τα νεκροταφεία είναι αφύλακτα στο Ηράκλειο και πως όποιος θέλει μπαίνει και σπάει. Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και δε θα έπρεπε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα να γίνονται αφορμές για λίγη δημοσιότητα κανενός περαστικού παράγοντα αυτής της πόλης.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν πλήρως εγκαταλελειμμένο τον τάφο με ευθύνη όλων των δημοτικών Αρχών, και των τωρινών και των προηγούμενων, και ελπίζουμε να μην μπήκε μέσα βάνδαλος.

Γιατί αν μπήκε τότε η υπεύθυνη του νεκροταφείου κ. Τσικαλά και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη έχουν βαρύτατες ευθύνες και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για το γεγονός στον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Αρχές της πόλης. Εξάλλου για ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να έχει κληθεί η Αστυνομία και να γίνονται έρευνες! Έχει γίνει αυτό;

Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι με υπευθυνότητα στον δήμαρχο και την κοινή γνώμη της πόλης! Βεβηλώθηκε ή όχι ο τάφος της Λιλής Ζωγράφου στο Ηράκλειο; Αν βεβηλώθηκε έχει βαρύτατες ευθύνες η κ. Καναβάκη, αν όχι έχει ακόμη περισσότερες ευθύνες για τις δηλώσεις της στα ηλεκτρονικά μέσα και την ελαφρότητα με την οποία έγιναν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News