Αμερικανίδα 102 ετών, γλίτωσε από γρίπη, καρκίνο και COVID-19

Κόσμος
Αμερικανίδα 102 ετών, γλίτωσε από γρίπη, καρκίνο και COVID-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η “Τζέρι” Σκάπαλς αστειεύεται συχνά ότι μάλλον την... ξέχασε ο χάρος

Ηλικίας 102 ετών, η Μίλντρεντ Τζέραλντιν “Τζέρι” Σκάπαλς είναι ένα από τα ελάχιστα άτομα στον πλανήτη που κατάφεραν να επιβιώσουν από τις δύο φονικές πανδημίες, ενώ νίκησε δύο φορές και τον καρκίνο!

Και σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω της 68χρονης κόρης της, Τζούλια Σκάπαλς, η Αμερικανίδα γιαγιά εξήγησε πώς έβαλε κάτω και την COVID-19 παρά την προχωρημένη της ηλικία. Είναι 102 ετών και κόλλησε κορωνοϊό μέσα στο γηροκομείο. Ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει...

Η “Τζέρι” Σκάπαλς γεννήθηκε το 1918 και ήταν μόλις 11 μηνών όταν νόσησε η ίδια και η οικογένειά της από τον ιό της ισπανικής γρίπης, που προκάλεσε τον θάνατο 675.000 Αμερικανών. Αλλά αν και η ασθένεια την έριξε στο κρεβάτι και αδυνατούσε ακόμη και να κινηθεί, τελικά ανάρρωσε.

«Ευτυχώς η μάνα μου τα κατάφερε, όπως και η μητέρα της και ο αδελφός της», είπε η κόρη της. Ερωτηθείσα αν αυτή η περιπέτεια της υγείας της σε τόσο τρυφερή ηλικία τη βοήθησε να ξεπεράσει άλλες ασθένειες, συμφώνησε επισημαίνοντας: «Πραγματικά πιστεύω ότι η γρίπη του 1918 ενίσχυσε τον οργανισμό μου. Ουδέποτε κρυολόγησα ή αρρώστησα μέχρι που εμφανίστηκε ο καρκίνος, αλλά και τότε ακόμη τον νίκησα. Είτε αυτό συμβαίνει, είτε η Μητέρα Φύση νόμισε ότι πέθανα το 1918 και με ξέχασε...», λέει αστειευόμενη.

Η “Τζέρι” Σκάπαλς αστειεύεται συχνά ότι μάλλον την... ξέχασε ο χάρος, αφού γλίτωσε όχι μόνον από την COVID-19, αλλά και από την ισπανική γρίπη και τον καρκίνο. Υποστηρίζει όμως ότι πιθανότατα η επιβίωσή της οφείλεται στο ανοσοποιητικό της σύστημα που βγήκε ενισχυμένο μετά από τόσες μάχες. Ένας πρόσθετος λόγος, που νίκησε τον κορωνοϊό, λέει η γιαγιά, είναι ότι αποφεύγει να ανησυχεί υπερβολικά για διάφορες καταστάσεις στη ζωή της και η αγάπη της για το... κόκκινο κρασί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News