Πήγε για δίπλωμα και βρέθηκε χωρίς ταυτότητα….

Ηράκλειο
Πήγε για δίπλωμα και βρέθηκε χωρίς ταυτότητα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακάλυψε οτι η ταυτότητα του έχει δηλωθεί ως "χαμένη"

Μια ακόμη ιστορία για γερά νεύρα και πολύ υπομονή έπεσε στην αντίληψη μας μετά από καταγγελία αναγνώστριας.

Η ίδια πήγε με τον γιο της σε ένα ΚΕΠ προκειμένου να πάρουν ορισμένα χαρτιά για την έκδοση διπλώματος οδήγησης. Εκεί ο υπάλληλος τους ενημέρωσε ότι η ταυτότητα του νεαρού έχει δηλωθεί ως «χαμένη» από τον Δεκέμβριο του 2019. Εδώ και 7 μήνες δηλαδή.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο γιος της καταγγέλλουσας έχει την ταυτότητα του κανονικά στα χέρια του και ουδέποτε δήλωσε την απώλεια της.

Άρα κάποιος άλλος, άγνωστο ποιος, έχει δηλώσει ως χαμένο το δελτίο ταυτότητας του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει την ταυτότητα στα χέρια του, αυτή θεωρείται άκυρη, δεδομένου ότι έχει δηλωθεί στην Αστυνομία ως απολεσθείσα.

Το περίεργο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας όπου απευθύνθηκαν τους ενημέρωσαν ότι δεν γνωρίζουν ποιος έκανε τη δήλωση απώλειας, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Η λύση που δόθηκε είναι να εκδοθεί ένα νέο δελτίο και έτσι να υπάρξει ένα τέλος στην ταλαιπωρία.

Το ερώτημα που απασχολεί την αναγνώστρια που απευθύνθηκε στο site μας, είναι τι θα γινόταν αν ο γιος της «έπεφτε» σε ένα τυχαίο έλεγχο, σε τι διαδικασίες και τι μπελάδες θα έμπαινε; Και φυσικά την ίδια στιγμή αναρωτιούνται πως γίνεται να μην γνωρίζει η Ελληνική αστυνομία ποιος έκανε δήλωση απώλειας της ταυτότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News