"Μικρά κ' Περίεργα"

Και… διάσημο αστρολόγο έχουμε

Υπογράφει κείμενο στο σχολικό βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας και μάλιστα στη Γ’ Γυμνασίου και στο τετράδιο εργασιών στη σελίδα 73

Μα, είναι δυνατόν; Διαβάζω σε άρθρο του Γιώργου Λιανού στο διαδίκτυο... «ζώδια και ωροσκόπια με την υπογραφή του Κώστα Λεφάκη προσφορά στους μαθητές»!

Και αναφέρει παρακάτω, έχοντας και σκαναρισμένη την επίμαχη σελίδα του σχολικού βιβλίου: «Βεβαίως! Καλώς διαβάσατε στον παραπάνω τίτλο. Τα ζώδια και τα ωροσκόπια αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας. Ναι, καλά ακούσατε, αντικείμενο διδασκαλίας. Και μάλιστα από τον ειδικό και έμπειρο στις αστρολογικές προβλέψεις, αστρολόγο Κώστα Λεφάκη. Ναι, ο Λεφάκης, ο Κώστας Λεφάκης ο αστρολόγος, υπογράφει κείμενο στο σχολικό βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας και μάλιστα στη Γ’ Γυμνασίου και στο τετράδιο εργασιών στη σελίδα 73. Το κείμενο έχει τον τίτλο “Παραπλανητικά” και δίνει στον μαθητή μια πρώτη ιδέα για αυτά που θα διαβάσει παρακάτω για να... μορφωθεί.

Μάλιστα παρακάτω, μεταξύ των άλλων, διαβάζουμε: «Από τα βιβλία γλώσσας του Δημοτικού και Νεοελληνικής Γλώσσας του Γυμνασίου απουσιάζουν οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες (Σολωμός, Κάλβος, Βαλαωρίτης, Πολυλάς, Λασκαράτος, Μαβίλης, Δροσίνης, Καμπάς, Παλαμάς, Πολέμης, Καρυωτάκης, Βάρναλης, Σεφέρης, Ελύτης, Εγγονόπουλος, Εμπειρίκος, Ρίτσος, Βρεττάκος, Αναγνωστάκης, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Παππάς, Θασίτης, Αξιώτη, Βικτωρία Θεοδώρου, Βιζυηνός, Παπαδιαμάντης, Νιρβάνας, Καρκαβίτσας, Ροΐδης, Μητσάκης, Βουτυράς, Κονδυλάκης, Θεοτόκης, Καζαντζάκης, Θέμος Κορνάρος, Κατηφόρης, Τερζάκης, Βενέζης, Καραγάτσης, Μυριβήλης, Λουντέμης, Πολίτης). Απουσιάζουν και οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, το δημοτικό τραγούδι, η Κρητική και Μεταβυζαντινή Λογοτεχνία.

Βεβαίως, όπως θα έλεγε και το ΣΚΑΪ, όλοι αυτοί είναι οπισθοδρομικοί, πολλοί εξ αυτών αριστερών και κομμουνιστικών αντιλήψεων, όλοι τους ασήμαντοι και ατάλαντοι».

Πάντως, όπως συνεχίζει ο αρθρογράφος, η Ελλάδα... «έχει τον Κώστα Λεφάκη. Και επειδή είναι επιφανής και μεγάλος αστρολόγος (μπουρδολόγος) τον τιμά με κείμενο σε σχολικό βιβλίο νεοελληνικής γλώσσας»...

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια