Το Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο τώρα σε.. διήγημα

Περίεργα
Το Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο τώρα σε.. διήγημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγωνισμός διηγήματος για περασμένα… μεγαλεία

Διαγωνισμό διηγήματος, με θέμα μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες του facebook, διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος iWrite. Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Η γνωστή σελίδα στο facebook το «Παλιό ΠΑΣΟΚ-Το Ορθόδοξο», που μετρά περίπου 146.000 ακολούθους, προβάλλει με σατιρικό τρόπο φαινόμενα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία, στις δεκαετίες του 80’ και 90’.

Η δημοφιλής σελίδα φιλοξενεί συχνά προσωπικές ιστορίες τους από την «εποχή του Ανδρέα», αναδεικνύοντας μια ευημερία που εκλείπει στις μέρες μας.

Την απήχηση αυτή σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί ένας εκδοτικός οίκος στην Θεσσαλονίκη, με όνομα «iWrite», με σκοπό την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων.

Θέμα του διαγωνισμού διηγήματος  «Το παλιό ΠΑΣΟΚ σε ένα εναλλακτικό παρόν (2010-2020)». Το διήγημα πρέπει να έχει έκταση 1000-2500 λέξεις και να αφορά σε μια ιστορία αληθινή ή φανταστική, που μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε είδος-κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική, κ.ά.

Πρέπει να εκτυλίσσεται στην χρονική περίοδο 2010-2020 και να φέρνει ηγετικά στελέχη του Κινήματος, από την περίοδο 1981-1996, σε πραγματικές πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις που αντιμετώπισε η χώρα την τρέχουσα δεκαετία.

Σκοπός του διηγήματος, η ανάδειξη του παραφουσκωμένου ή μη μεγαλείου της εποχής, που μικροί και μεγάλοι ανασύρουν στην μνήμη τους με νοσταλγία.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι συγγραφείς πρέπει να στείλουν το διήγημά τους ως τις 15 Ιουλίου, ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση. Στην αποστολή πρέπει να γράφεται η ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος-Παλιό ΠΑΣΟΚ» και εκτός από το έργο, να υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (ως 150 λέξεις) και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail, κ.ά.). Όποιος θέλει μπορεί αν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο. Στα τρία πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News