"Μικρά κ' Περίεργα"

Μίνι «Βατερλώ» για τον… κολοσσό που ανήκει το ZARA

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέγραψε ζημιές η Inditex - Διαθέτει τα: Zara, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius και Bershka

Αν μέχρι και ο κολοσσός της Inditex κατέγραψε… ζημιές, τότε τα πράγματα για τη διεθνή οικονομία, φαίνεται πως είναι πολύ σοβαρά.

Και ποιος είναι ο «κολοσσός», όπως το αποκάλεσα, της Inditex; Η Inditex είναι η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Zara, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius και Bershka…

Σήμερα, λοιπόν, ο κολοσσός, που έχει καταστήματα σε - τουλάχιστον - ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα πως την πρώτη τριμηνιαία ζημία της, αφού η κρίση του κορωνοϊού τον ανάγκασε να κλείσει σχεδόν το 90% των καταστημάτων της για το τρίμηνο από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Και όταν λέμε ζημιές; Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των… 409 εκατομμυρίων ευρώ!

Ενώ και σε αγορές όπου τα καταστήματα είναι ήδη ανοικτά, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% την περίοδο 2-8 Ιουνίου, σύμφωνα με την Inditex. Η ισπανική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει τα καταστήματα σε όλες τις βασικές της αγορές να έχουν ανοίξει και πάλι έως τα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, πάντως, οι διαδικτυακές πωλήσεις στο μεταξύ κατέγραψαν άλμα, σημειώνοντας αύξηση 95% τον Απρίλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια