Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε που αγάπησε την Κρήτη;

Κρήτη
Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε που αγάπησε την Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεις 34 χρόνια μετά;

Σήμερον, λέει, τα σπουδαία, ως προς την εξιχνίαση - 34 ολόκληρα χρόνια μετά - της δολοφονίας του πρώην Σουηδού πρωθυπουργού και λάτρη της Κρήτης, Ούλοφ Πάλμε.

Ο σπουδαίος Σουηδός πολιτικός, που τόσο αγάπησε την Κρήτη, που επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία το νησί, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και δικό του σπίτι στον Μοχό, και τον οποίο το Ηράκλειο έχει τιμήσει δίνοντας το όνομά του στην κεντρική οδική αρτηρία που ξεκινά από την πλατεία Σινάνη και ανεβαίνει μέχρι τις Βασιλειές, δολοφονήθηκε το 1986 στη Στοκχόλμη.

Η δολοφονία του παραμένει ένα αινιγματικό μυστήριο ως προς τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους και τα κίνητρα. Να όμως που, έστω τόσα χρόνια μετά, η Σουηδία ενδέχεται να δώσει επιτέλους οριστικό τέλος στο αίνιγμα της δολοφονίας του αείμνηστου Σουηδού πρωθυπουργού και σπουδαίου “'φίλου” της Κρήτης.

Ο εισαγγελέας Κρίστερ Πίτερσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τα συμπεράσματα της έρευνας, την οποία ανέλαβε το 2017 για τη δολοφονία του Πάλμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 28 Φεβρουαρίου του 1986.

Η δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η αποτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό-κοινωνικό βάρος για τη Σκανδιναβική χώρα. Για να δούμε λοιπόν αν το μυστήριο πίσω από τη δολοφονία θα λυθεί τελικά σήμερα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News