Τέσσερα βραβεία για τον τουρισμό, αλλά… να έχουν και αντίκρισμα!

Περίεργα
Τέσσερα βραβεία για τον τουρισμό, αλλά… να έχουν και αντίκρισμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αποτελέσουν αφορμή για θετικές εξελίξεις στο Ηράκλειο;

Συγχαρητήρια αξίζουν, αν μη τι άλλο, στο Δήμο Ηρακλείου, για τα - όχι ένα και δύο - αλλά τέσσερα βραβεία που κέρδισε στα «Tourism Awards 2020».

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για το Ηράκλειο, αλλά και την Κρήτη, συνολικότερα, η οποία, όμως, καλό θα ήταν να έχει και… αντίκρισμα!

Δηλαδή, δεν έχει σημασία να δείχνει το τουριστικό προφίλ σου μόνο στα… βραβεία, όταν η πόλη σου αντιμετωπίζει ένα σωρό πρακτικά προβλήματα, όταν θα μπορούσες να αναδείξεις, ακόμη περισσότερο, τον πολιτισμό, την ιστορία, τις τέχνες της, τόσο στους τουρίστες, όσο και στους ντόπιους…

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν τα εν λόγω βραβεία να αποτελέσουν την αφορμή για ακόμη περισσότερες βελτιώσεις, καινοτομίες και δράσεις για την πόλη του Ηρακλείου.

Τα βραβεία που απέσπασε ο Δήμος είναι:

- Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «DESTINATIONS - TOURIST ATTRACTIONS, ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ / ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ» για την Έκθεση «Η ματιά του συλλέκτη – Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» που παρουσιάστηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2019 και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες».

- Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «DESTINATIONS - TOURIST ATTRACTIONS, TOURS / CITY TOURS / HOP ON – HOP OFF TOURS / WALKING TOURS» για τις δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει στο κέντρο της πόλης το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου εδώ και πέντε χρόνια.

- Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία  «INNOVATION, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ CONCEPT» για την Έκθεση «Απηχήσεις της Αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» που παρουσιάστηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου τον Σεπτέμβριο του 2019.

- Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία  «BRANDING / PUBLIC RELATIONS / PEOPLE STRATEGY, ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ / BRANDING» για την ενίσχυση του  branding του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι τα Tourism Awards έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς τουριστικών βραβείων στην Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 38 διακεκριμένες προσωπικότητες στον χώρο του τουρισμού, με πρόεδρο την Μάγια Τσόκλη. Ο Δήμος Ηρακλείου είχε κερδίσει άλλα τρία βραβεία στα Tourism Awards του 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News