Η σιωπή του Δήμου προς απάντησή της...

Περίεργα
Η σιωπή του Δήμου προς απάντησή της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απεγνωσμένη μητέρα σχολιάζει το ζήτημα των κάδων απέναντι από νηπιαγωγείο

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε και πάλι στο 24ο Νηπιαγωγείο Μασταμπά και οι γονείς ζουν με την απορία πότε θα γεμίσουν και πάλι οι κάδοι και τα παιδιά τους θα βρίσκονται μια ανάσα από ένα επικίνδυνο - και συχνό - φαινόμενο.

Ο λόγος για τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το 24ο Νηπιαγωγείο, στο πάρκο του Μασταμπά, με την «κατάσταση αυτή να αποτελεί μια μονιμότητα», σύμφωνα με μητέρα.

Όπως αναφέρει η ίδια μητέρα σε ανάρτησή της στο Facebook: «Κάθε φορά για την αποκομιδή των απορριμμάτων έπρεπε να απειλούμε με δημοσιεύσεις της κατάστασης και έπειτα από πολλαπλές οχλήσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να γίνεται η περισυλλογή τους».

Η ίδια, παράλληλα, περιγράφει και το… «Γολγοθά» της, προκειμένου να λάβει μια απάντηση από το Δήμο Ηρακλείου για τη μεταφορά των κάδων.

Η μεταφορά, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά, όπως περιγράφει, η απάντηση της ήρθε… 7 μήνες αργότερα: «Από τις αρχές του προηγούμενου σχολικού έτους έχει κατατεθεί σχετική αίτηση για την απομάκρυνση των κάδων. Μαζέψαμε και υπογραφές που μας ζητήθηκε και σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και από τους τριγύρω κατοίκους. Και πάλι έπειτα από πολλαπλά τηλεφωνήματα τίποτα. (Για να μην μιλήσω για το παρασκήνιο που δεν είχαν ιδέα καν που ήταν το σχετικό έγγραφο). Φτάσαμε μέχρι τον επόπτη περιβάλλοντος. Κάναμε καταγγελία. Και πάλι τίποτα. Έπειτα από πολλαπλές ξανά και ξανά οχλήσεις στο Δήμο Ηρακλείου μας είπαν πως δεν υπήρχε επιτροπή μέχρι τώρα κ πως όλα έχουν πάει πίσω. Μετά από έντονες οχλήσεις σήμερα μόλις 7 μήνες μετά έλαβα μια απάντηση πως έχει κατατεθεί μια πρόταση».

Πάντως, η ίδια σχολιάζει το γεγονός ότι «ο Δήμος για άλλη μια φορά εν όψει κορωνοϊού όσον αφορά το θεαθήναι στο κέντρο της πόλης απαγόρευσε με το άνοιγμα των καταστημάτων να αφήνουμε τις σακουλές με τα Απορρίμματα κ τις άδειες κούτες έξω από τα καταστήματα κ όρισε συγκεκριμένες ώρες για τη περισυλλογή τους σε συγκεκριμένο σημείο κ όλα αυτά για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα επιμόλυνσης covid, με την απειλή και πάλι προστίμων για όσους δε το τηρούν ευλαβικά. Και πολύ καλά έπραξε…», ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, όταν τους ρώτησε γιατί δεν κάνουν τίποτα για τα παιδιά, η απάντηση ήταν… σιωπή.

«Δηλαδή είναι δυνατόν να έχετε μεριμνήσει, να κάνετε τόσα κ τόσο άμεσα για τα μαγαζιά και τίποτα για τα παιδιά; Για τα παιδιά τίποτα;

Και η απάντηση ήταν σιωπή...», καταλήγει η ανάρτησή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News