Τσαγκάρης κατασκευάζει παπούτσια νούμερο 75 για να τηρούνται οι αποστάσεις

Περίεργα
Τσαγκάρης κατασκευάζει παπούτσια νούμερο 75 για να τηρούνται οι αποστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάζεται εργασία δύο ημερών για να φτιάξει ένα τέτοιο ζευγάρι

Λίγο μετά από ένα lockdown διάρκειας δύο μηνών για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, που έχει αρχίσει να χαλαρώνει στη Ρουμανία από τα μέσα Μαΐου, ένας τσαγκάρης, ο Γκριγκόρε Λουπ από την πόλη Κλουζ της Τρανσυλβανίας, παρατήρησε ότι οι άνθρωποι δεν σέβονταν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Έτσι, στον Λουπ κατέβηκε η ιδέα να κατασκευάσει δερμάτινα παπούτσια με μακριά μύτη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρούν τις αποστάσεις. Και τα παπούτσια αυτά βγαίνουν σε ένα ξεχωριστό μέγεθος, νούμερο 75.

"Μπορείτε να το δείτε στον δρόμο καθημερινά, οι άνθρωποι δεν σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Πήγα στην αγορά για να αγοράσω φυτά για τον κήπο μου. Αν και δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, ο κόσμος συνέχιζε να συνωστίζεται όλο και περισσότερο", δήλωσε ο Λούπ, που κατασκευάζει δερμάτινα παπούτσια επί 39 χρόνια.

"Αν δύο άνθρωποι που φορούν αυτά τα παπούτσια έλθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα απέχουν τουλάχιστον ενάμισι μέτρο ο ένας από τον άλλον", τόνισε ο ίδιος για την επινόησή του.

Ενώ πωλεί επίσης έτοιμα παπούτσια, το κατάστημα του Λουπ, που το άνοιξε το 2001, κυρίως στηρίζεται οικονομικά από παραγγελίες από θέατρα και όπερες σε όλη τη χώρα, καθώς και από παραδοσιακά σύνολα λαϊκών χορών.

Μπορεί η επιχειρηματική του δραστηριότητα τώρα να βρίσκεται σε πραγματικό τέλμα, καθώς όλες οι ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε ακυρώθηκαν, είτε αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως ο ίδιος ο Λουπ είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν με την πάροδο του χρόνου.

Ο Λουπ, ο οποίος δηλώνει πως έχει προσαρμόσει το καλούπι για τα μακριά τούτα παπούτσια σε ένα μοντέλο που είχε κληθεί να κατασκευάσει για ηθοποιούς, τόνισε μέχρι τώρα του έχουν δώσει πέντε παραγγελίες για τέτοια παπούτσια κοινωνικής απόστασης.

Χρειάζεται εργασία δύο ημερών για να φτιάξει ένα τέτοιο ζευγάρι, το οποίο απαιτεί σχεδόν ένα τετραγωνικό μέτρο δέρματος. Η δε τιμή του είναι 500 λέι (115 δολάρια) το ζευγάρι.

Σήμερα 55 ετών, ο Λουπ ξεκίνησε να κατασκευάζει παπούτσια όταν ήταν 16 ετών, μαθαίνοντας από έναν τσαγκάρη, ο οποίος στα 93 του σήμερα εξακολουθεί να κατασκευάζει παραδοσιακά υποδήματα της ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία.

Η Ρουμανία, κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καταγράψει 18.791 κρούσματα κορωνοϊού και 1.240 θανάτους, ενώ άρχισε σταδιακά να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στις 15 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News