Έσείς θα αγοράζατε βρόμικα ρούχα;

Περίεργα
Έσείς θα αγοράζατε βρόμικα ρούχα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα του κόκκινου κάδου στον Κατσαμπά

Πάμε να εξηγήσουμε άλλη μία φορά τι είναι οι κόκκινοι κάδοι που βλέπετε στη γειτονιά σας και τι μπορείτε να κάνετε με τα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα σας, αλλά δεν τα χρειάζεστε πια;

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο σκέλος: Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων που βρίσκονται σε πολλά σημεία της Ελλάδας, και ως εκ τούτου στο Ηράκλειο, έχουν σκοπό να «φιλοξενούν» καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη όπως μαξιλάρια και σεντόνια, και φυσικά αξεσουάρ όπως είναι οι τσάντες και οι ζώνες.

Καλό είναι να μην πετάμε τα ρούχα γύρω από τον κάδο γιατί έτσι δε μένουν καθαρά και δεν είναι εφικτό να δοθούν δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Από την άλλη, αν ο κόκκινος κάδος που έχετε στη γειτονιά σας είναι γεμάτος από ρούχα, δεν είναι ανάγκη να τα αφήσετε έξω από αυτόν, στον δρόμο ή στο πεζοδρόμιο. Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας από εμάς γνωρίζει ή έχει ακούσει έστω για μία οικογένεια που χρειάζεται τα ρούχα που εσείς δε θέλετε πια. Υπάρχουν επίσης πολλές δομές στις οποίες μπορείτε να προσφέρετε τα ρούχα.

Αυτή η εικόνα που αντικρίσαμε προ ημερών στην περιοχή του Κατσαμπά δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να δούμε στην πραγματικότητα. Ο κόκκινος κάδος γεμάτος και τριγύρω πεταμένα ρούχα, τσάντες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Όταν τα ρούχα «κείτονται» στο πεζοδρόμιο, παύουν να είναι καθαρά και καθιστά δύσκολη την προσφορά στους ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Σκεφτείτε... Εσείς θα αγοράζατε βρόμικο ρούχο από κάποιο μαγαζί; Μάλλον όχι... Γιατί τότε να προσφέρετε σε κάποιον - άγνωστο πιθανότατα σε εσάς - άνθρωπο βρόμικα ρούχα;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News