"Μικρά κ' Περίεργα"

Μνημείο Ταγματάρχη Τζουλάκη: Για άλλη μία φορά καθαρίστηκε

Για άλλη μία φορά έγινε στόχος ασυνείδητων βανδαλιστών ένα μνημείο κόσμημα της πόλης μας - Καθαρίστηκε η αναμνηστική στήλη που είναι αφιερωμένη στον Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη

Απογοήτευση και θλίψη, καθώς και προβληματισμό προκαλούν τέτοιες εικόνες που αντικρίζουμε δυστυχώς συχνά στην πόλη μας. Στόχος βανδαλιστών έγινε για άλλη μία φορά η αναμνηστική στήλη, αφιερωμένη σε ένα ιστορικό πρόσωπο.

Ασυνείδητοι για άλλη μία φορά έγραψαν με σπρέι πάνω στο συγκεκριμένο μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη.

Ειδικότερα, η αναμνηστική στήλη είναι τοποθετημένη στο σημείο που έπεσε ο ηρωικός Ταγματάρχης πολεμώντας τους Γερμανούς στις 21 Μαΐου του 1941, επί της συμβολής των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλλίγγων, στον δρόμο που σήμερα έχει πάρει το όνομα του.

Πρόκειται για έργο του γλύπτη Μανώλη Ζαχαριουδάκη, με χάλκινο ανάγλυφο το κεφάλι του ηρωικού Ταγματάρχη και επιγραφή στην οποία αναγράφεται: «Εδώ έπεσε στις 21-5-1941 ο Ταγμ/χης Μιχ. Τζουλάκης πολεμώντας τους Γερμανούς για το Μεγάλο μας Κάστρο». Ο Ταγματάρχης με καταγωγή από τον Άγιο Μύρωνα, υπήρξε ο πρώτος νεκρός της Μάχης της Κρήτης στον τομέα του Ηρακλείου. 

Σήμερα με την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και την αφιλοκερδή προσφορά της εταιρείας Συστημάτων Καθαρισμού Karcher Center Αφοί Γιαννακάκη αποκαταστάθηκε, η αναμνηστική στήλη από χαλκό και μάρμαρο που είναι αφιερωμένη στον ήρωα Ταγματάρχη.

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί την εταιρεία Συστημάτων Καθαρισμού Karcher Center Αφοί Γιαννακάκη, ελπίζοντας ότι οι δημότες της πόλης θα σεβαστούν ένα σημείο αναφορά στη σημαντική ιστορία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια