Η… λύση της Ιαπωνίας για τα «κορωνο-διαζύγια»

Περίεργα
Η… λύση της Ιαπωνίας για τα «κορωνο-διαζύγια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πριν σκεφτείτε το διαζύγιο, πάρτε μας τηλέφωνο»

Μια ιδιαίτερη… λύση απέναντι στα «κορωνο-διαζύγια» βρήκε η Ιαπωνική «Airbnb»

«Πριν σκεφτείτε το διαζύγιο, πάρτε μας τηλέφωνο»: Στον ιστότοπό της η εταιρεία Kasoku, προτείνονται επιπλωμένα διαμερίσματα βραχείας μίσθωσης ως «προσωρινά καταφύγια» για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τις οικογένειές τους, είτε για να εργαστούν πιο ήσυχα είτε απλώς για να ηρεμήσουν.

Η Kasoku είχε αυτή την ιδέα αφού παρατήρησε αύξηση των διαζυγίων στην Κίνα και τη Ρωσία μετά την επιβολή της καραντίνας, εξήγησε ο Κοσούκε Αμάνο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μάλιστα τα διαμερίσματα αυτά προσφέρονται στη χαμηλή τιμή των 4.400 γεν (37,5 ευρώ) τη νύκτα, με την επιλογή δωρεάν χρήσης τους για 30 λεπτά προκειμένου κανείς να συναντηθεί με δικηγόρο διαζυγίων.

Η διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου, έχει ήδη προσελκύσει περίπου 20 πελάτες, σύμφωνα με τον Αμάνο.

«Μεταξύ των πελατών μας ήταν μία γυναίκα που προτίμησε να φύγει από το σπίτι της έπειτα από έναν μεγάλο καυγά με τον σύζυγό της και μία άλλη που ήθελε λίγο χρόνο για τον εαυτό της αφού φρόντιζε τα παιδιά της όλη ημέρα καθώς είναι κλειστά τα σχολεία και ο σύζυγός της εργάζεται από το σπίτι», εξήγησε.

Αν και η εταιρεία παρουσιάζει με χαριτωμένο τρόπο τις υπηρεσίες της, έχει προσελκύσει και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, όπως μία γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Kasoku διαθέτει περίπου 500 διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, κυρίως στο Τόκιο, τα οποία είναι πλέον άδεια εξαιτίας κυρίως της κατάρρευσης του τουρισμού.

Η εταιρεία λάνσαρε τη διαφημιστική της εκστρατεία την ώρα που ο όρος «κορονο-διαζύγιο» ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή hashtag στο Twitter στην Ιαπωνία. Ακόμη και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, το ΝΗΚ, μεταδίδει πλέον εκπομπή συμβουλών για την αποφυγή των τσακωμών στα ζευγάρια την περίοδο της καραντίνας.

Η ιαπωνική κοινωνία είναι πολύ συντηρητική σε ό,τι αφορά τους ρόλους των δύο φύλων, με τις γυναίκες να θεωρούνται αυτές που είναι κυρίως υπεύθυνες για το νοικοκυριό και την ανατροφή των παιδιών, ακόμη και όταν εργάζονται. Είναι ενδεικτικό πως στον κατάλογο του 2020 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων η Ιαπωνία βρίσκεται στην 121η θέση σε σύνολο 153 χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News