Οι ιερείς έχουν μεγάλη ευθύνη...

Περίεργα
Οι ιερείς έχουν μεγάλη ευθύνη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιερείς έχουν μεγάλη ευθύνη να μαλακώσουν τις ανήσυχες καρδιές των πιστών

Η εκκλησία της Ελλάδας το ανακοίνωσε και ακολούθως και οι Μητροπόλεις της Κρήτης ενημέρωσαν τους πιστούς ότι οι Θείας Ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα δεν θα μεταδίδονται από τα μεγάφωνα των ναών, αλλά όσοι επιθυμούν μπορούν να τις ακούν και να τις βλέπουν σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όπως επίσης και διαδικτυακά.

Ελπίζουμε να μην μπει στο μυαλό κάποιων πιστών να βαφτίσουν ατομική προσευχή την προσπάθεια τους να πάνε σε κάποιο ναό για να προσκυνήσουν για παράδειγμα τον επιτάφιο. 

Άλλωστε δεν προβλέπεται ειδική άδεια εξόδου για μετάβαση σε χώρο λατρείας. Και αυτό αφορά σε όλα τα θρησκεύματα.

Οι ιερείς των ενοριών οφείλουν να είναι ιδιαίτερα αυστηροί με την τήρηση των μέτρων.

Αυτοί έχουν εικόνα και των μέτρων και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου.

Είναι ευθύνη τους αυτή τη στιγμή να εμφυσήσουν στο ποίμνιο τους να αίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που έχουμε ώστε να μην ενισχύσουμε με κανένα τρόπο τη διασπορά του κορωνοϊού.

Οι ιερείς έχουν μεγάλη ευθύνη να μαλακώσουν τις ανήσυχες καρδιές των πιστών που είναι πολύ λογικό αυτό το διάστημα να αναζητούν περισσότερο από ποτέ την επαφή με τον πνευματικό τους και την εκκλησία. Ας γίνει αυτή η επαφή με άλλους τρόπους και όχι κατ΄ιδίαν .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News