Sold out τα σκόρδα, λόγω… κορωνοϊού

Περίεργα
Sold out τα σκόρδα, λόγω… κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάρπαστα τα σκόρδα στην Ελλάδα

Λόγω κορωνοϊού τα κινεζικά σκόρδα είναι κατά πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα δικά μας. Έτσι τα ελληνικά σκόρδα φέτος έχουν γίνει ανάρπαστα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Έβρου. Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεπούλησαν οι παραγωγοί σκόρδου στη Νέα Βύσσα του νομού.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ενώ περίμεναν ότι θα πουλούσαν σκόρδα και μέχρι τέλη Μαρτίου, τελικά τον Φεβρουάριο υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπουλήσουν το προϊόν τους. Σε αυτό βοήθησε η φημολογία για την ευεργετική δράση του προϊόντος κατά του κορωνοϊού, όπως οι ίδιοι λένε, αν και προσωπικά πιστεύω και στον φόβο των καταναλωτών για τα κινεζικά προϊόντα.

Μετά τον Δεκέμβριο η τιμή παραγωγού έφτασε στα 1,5 ευρώ το κιλό (15 λεπτά το τεμάχιο), κάτι που βοηθά τους παραγωγούς να συνεχίσουν και φέτος την καλλιέργεια. Στην περιοχή καλλιεργούνται περίπου 2.500 στρέμματα και η παραγωγή κυμαίνεται περίπου στους 600 τόνους (ανάλογα και τις αποδόσεις).

Στη λιανική αγορά τα τελευταία ελληνικά ξερά σκόρδα πωλήθηκαν την 25η Μαρτίου. Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της νέας παραγωγής στην περιοχή.

Να λοιπόν που οι καταναλωτές αντιδρούν σωστά, τουλάχιστον στην περίπτωση του σκόρδου. Μακάρι να γινόταν το ίδιο και στα άλλα αγαθά της ελληνικής γης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News