default-image

Μια ιντερνετική εκκλησία;

Περίεργα
Μια ιντερνετική εκκλησία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ego vos absolvo”... διαδικτυακά

Οδεύουμε και προς μια ιντερνετική... εκκλησία; Εκ πρώτης όψεως μοιάζει αστείο. Σε δεύτερη ανάγνωση πιθανό. Σε τρίτη, έτσι όπως πάει το πράγμα, αναπόφευκτο.

Η φωτογραφία του Πάπα στο Angelus της Κυριακής, δηλαδή το καθιερωμένο κήρυγμα μπροστά σε μια άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό - κάτι πρωτοφανές στα χρονικά - έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό για το πώς ο ιός έχει αλλάξει τα πάντα, ακόμα και στην πίστη.

Οι διαδικτυακές λειτουργίες που ξεκίνησαν από τις ασιατικές καθολικές χώρες κατά τη διάρκεια του εκεί ξεσπάσματος του COVID-19 και επεκτάθηκαν στην Ιταλία, το αντίστοιχο φαινόμενο στην Ελλάδα με δεδομένη και τη χρονική συγκυρία του επερχόμενου Πάσχα και η ολοένα και αυξανόμενη χρήση διαδικτυακών πρακτικών που μεταλλάσσουν την καθημερινότητα όπως τουλάχιστον την ξέραμε, έχουν ρίξει τροφή στο μύλο της σκέψης.

Και οι προβληματισμοί διατυπώνονται με αφορμή την προαναφερθείσα φωτογραφία σε πολλά έντυπα, με αναλύσεις και συζητήσεις, όπως για παράδειγμα στο καθολικό βρετανικό έντυπο "The tablet", που αλιεύσαμε - φυσικά - από το διαδίκτυο. Α, και όσον αφορά στην έκφραση του τίτλου "ego vos absolve", πιο γνωστή ως "ego te absolve", είναι η ευχή που δίνει ο καθολικός ιερέας κατά την εξομολόγηση και σημαίνει στα Λατινικά «άφεση αμαρτιών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News