Κορωνοϊός: Τι και αν είμαστε σε «πόλεμο»; Πρέπει να πάμε... λαϊκή

Περίεργα
Κορωνοϊός: Τι και αν είμαστε σε «πόλεμο»; Πρέπει να πάμε... λαϊκή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αποφεύχθηκαν οι στιγμές συνωστισμού ενώ αρκετοί δεν είχαν λάβει μέτρα αυτοπροστασίας

Το σημερινό σκηνικό από την λαϊκή αγορά στην Παναγίτσα του Μασταμπά, όπου λειτούργησε αποκλειστικά και μόνο με προϊόντα τροφίμων προκαλεί  αν μη τι άλλο, προβληματισμό, με την λογική ορισμένων να μην συμμορφώνονται στις υποδείξεις του κράτους και των αρχών.

Ο κόσμος που την επισκέφθηκε για να κάνει τα ψώνια του και να αγοράσει αυτό που χρειάζεται για το νοικοκυριό του, ήταν αρκετός.

Κατά διαστήματα δεν αποφεύχθηκε ο συνωστισμός, εντείνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για εξάπλωση του κορωνοιού.

Και όχι μόνο αυτό, σημαντικός αριθμός πολιτών που στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι, δεν είχε βάλει μάσκες ή δεν είχε φορέσει γάντια.

Έκανε τις αγορές του, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις κράτους και αρμόδιων υγειονομικών αρχών να  τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα υγιεινηής, ν' αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι μετακινήσεις και κυρίως οι κοντινές επαφές για το καλό όλων μας και κυρίως ηλικιωμένων και ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται από όλους μικρούς και δη μεγαλύτερους σε ηλικία αυτές τις κρίσιμες ώρες να δείξουμε υπευθυνότητα και ωριμότητα…

Ο πρωθυπουργός στο διάγγέλμα του χθες, έκανε λόγο για "πόλεμο"με έναν αόρατο εχθρό και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλό να παραμείνουμε στα σπίτια μας ενώ όσοι χρειαστεί να βγουν έξω, κύριο μέλημα τους είναι να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθει φωτογραφία απο τη σημερινή λαϊκή, την οποία και έστειλε στο neakriti,  αναγνώστρια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News