"Μικρά κ' Περίεργα"

Η πρωτοπόρος Μητρόπολη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι ακολουθίες

Η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής είναι η πρώτη Μητρόπολη στην Ελλάδα που αποφάσισε να πάρει έκτακτα μέτρα για την προστασία του κοινού όσον αφορά τον εκκλησιασμό τους.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Ως Εκκλησία και ειδικότερα ως Μητρόπολη, εμείς σεβόμαστε τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων, όπως και τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων.

Και επειδή η λειτουργία μας περιλαμβάνει συνάξεις πιστών - μάλιστα στην περίοδο αυτήν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής - δεν αποφαινόμαστε ως ειδικοί ούτε κρίνουμε το αν τα λαμβανόμενα μέτρα είναι υπερβολικά ή όχι, προσπαθούμε όμως να συμβάλουμε το κατά δύναμιν, χωρίς καθόλου να τραυματίζουμε την ευλάβεια και την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας ή να αναιρούμε τα βιώματα και την εμπειρία της πίστης μας.

Κατόπιν τούτων, αποφασίσαμε, εντός των ορίων της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, μέχρι το τέλος Μαρτίου να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι ακολουθίες, πρωτίστως στις περιοχές όπου κλείνουν τα σχολεία ή λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, και ιδίως στους μεγάλους ναούς, όπου οι συναθροίσεις των πιστών είναι συνήθως πολυπληθείς.

Οι πιστοί προτρέπονται να υποκαθιστούν τις κοινές προσευχές με εντονότερη ατομική προσευχή, κάτι που δεν αποτελεί επιπόλαια καινοτομία, αλλά είναι απόλυτα συμβατό και με την παράδοση της Εκκλησίας μας - μάλιστα τη μοναστηριακή».

Παρακάτω διευκρινίζει: «Προφανώς όλα αυτά δεν υπονοούν κάποιον φόβο για τη Θεία Κοινωνία, αλλά προστατεύουν από τον κίνδυνο των συναθροίσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια