Η χρονιά του Ρlaystation

Περίεργα
Η χρονιά του Ρlaystation

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κραυγές χαράς για την «κοπάνα» δύο εβδομάδων ήχησαν εκκωφαντικά στα νοικοκυριά όλης της χώρας

Σε «αναβρασμό» γονείς και παιδιά, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για το κλείσιμο των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Η αναστάτωση αμφοτέρων είναι έκδηλη, σίγουρα όμως υπό εντελώς διαφορετικό πρίσμα και σκέψεις.

Εικάζω πως οι κραυγές χαράς για την «κοπάνα» δύο εβδομάδων ήχησαν εκκωφαντικά στα νοικοκυριά όλης της χώρας, με τη μόνιμη ευχή των παιδιών για «λιγότερο» σχολείο - έστω και εξαιτίας δυσάρεστων λόγων - να γίνεται πραγματικότητα.

Άγνοια κινδύνου. Ένα χαρακτηριστικό τόσο πολύτιμο και κρίσιμο, που οι γονείς θα πρέπει να το διαφυλάξουν πάση θυσία. Όσο και αν «βομβαρδίζονται» οι γονείς από ειδήσεις... τρόμου, θεμιτό είναι να προστατευτούν οι «μικροί», να χαρούν την παιδική τους ηλικία και άγνοια.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως πρέπει να ζουν σε άλλο... κόσμο. Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μάθουν να φροντίζουν τους εαυτούς τους παραπάνω, να τηρούν ατομικούς κανόνες υγιεινής, να συνεισφέρουν στο σπίτι και να γίνουν δημιουργικά. Να διαβάσουν, να παίξουν, να ενημερωθούν σωστά και να μάθουν να φιλτράρουν μύθους και υπερβολές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Στις καρδιές των μαθητών το φετινό σχολικό έτος θα χαραχτεί ως η χρονιά του Ρlaystasion.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News