"Μικρά κ' Περίεργα"

Κορωνοϊός: Στον… αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός

Κορονωϊός: Αλλάζουν τελείως τα σχέδια των ελληνικών νοικοκυριών μετά την ανακοίνωση για δεκαπενθήμερο κλείσιμο των σχολείων στην χώρα.

Καλά τα μέτρα, αλλά από την άλλη σκέφτομαι και τους χιλιάδες γονείς που, με το που έγινε γνωστή η είδηση χθες ότι τα σχολεία βάζουν “λουκέτο” για 14 μέρες, “τρέχουν και δεν προλαβαίνουν”.

Θα μου πείτε ότι προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό... Αλλά σκεφτείτε ότι με την απόφαση αυτή αδιαμφισβήτητα τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός αμέτρητων οικογενειών.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, οι γονείς από τη μια στιγμή στην άλλη καλούνται να βρουν λύση εδώ και τώρα για το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους δύο ολόκληρες εβδομάδες που δε θα λειτουργούν τα σχολεία.

Και καλά να υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες...

Τι θα γίνει όμως σε διαφορετική περίπτωση, που δεν υπάρχουν, δηλαδή, άτομα συγγενικού περιβάλλοντος να κρατήσουν τα παιδιά και δη εκείνα της μικρότερης ηλικίας;

Πάρτε μεγάλη ανάσα γονείς, σίγουρα θα τη βρείτε τη λύση με όποιο κόστος.

Όλα γίνονται για να προφυλαχθούν ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το πιο βασικό που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια