Είναι Κορωναίος και όχι κορωνοϊός!

Περίεργα
Είναι Κορωναίος και όχι κορωνοϊός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η έδρα αυτού... στο Ηράκλειο!

Κέντρο, κατά-κεντρο που λένε! Εκεί ακριβώς κάτω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου. Αν διαβάσεις την ταμπέλα για να δεις το όνομα του δρόμου, εύκολα από Κορωναίου, διαβάζεις Κορωναϊού! Είμαστε και όλοι ζαλισμένοι και βλέπουμε παντού μπροστά μας τον ιό... σταρ.

Για την ιστορία ο Κορωναίος ήταν αξιωματικός και με την ευκαιρία ας τον βγάλουμε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και τη λήθη και ας του δώσουμε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν.

«Πάνος Κορωναίος: Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1809 περίπου. Ακολούθησε στρατιωτική σταδιοδρομία και διευθύνοντας το πυροβολικό τμήμα στο υπουργείο των Στρατιωτικών μπήκε στην πολιτική. Το 1854 έλαβε μέρος στον πόλεμο της Κριμαίας, επικεφαλής Ελλήνων εθελοντών με την Ελληνική Λεγεώνα. Μετά από πολλές περιπέτειες, εκλέχτηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1863 υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Ρούφου. Δεν πρόλαβε να υπηρετήσει, διότι με την έκρηξη του εμφυλίου το 1863 άλλαξε όλη η κυβέρνηση. Διορίστηκε ξανά υπουργός Στρατιωτικών στη βραχύβια κυβέρνηση του Κανάρη το 1864. Επικεφαλής και πάλι εθελοντών, έλαβε μέρος στην Επανάσταση της Κρήτης του 1866. Απεβίωσε στις 17 Ιανουαρίου 1899».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News