"Μικρά κ' Περίεργα"

Γιατί όχι και εισιτήριο στο Ελαφονήσι;

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τολμά να ταχθεί υπέρ της επιβολής εισιτηρίου, ωστε να ελεγχθεί ο τεράστιος όγκος των επισκεπτών

Το γεγονός ότι το Ελαφονήσι κατατάσσεται στη λίστα των 25 δημοφιλέστερων ακτών του κόσμου στην ταξιδιωτική πλατφόρμα Tripadvisor από μόνο δημιουργεί ευθύνες στις τοπικές Αρχές για ορθολογική διαχείριση της περιοχής.

Το γεγονός επίσης ότι για πρώτη φορά φέτος οι δύο Δήμοι, που το συνδιαχειρίζονται, Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου, «τα βρήκαν» για να εφαρμόσουν επιτέλους τη διαχειριστική μελέτη αποτελεί ένα πρώτο μικρό βήμα. Σαφώς όμως δεν αρκεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τολμά να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιβολής εισιτηρίου, ώστε να ελεγχθεί ο τεράστιος όγκος των επισκεπτών, τον οποίο στην τελική δεν αντέχει η περιοχή.

Μπορεί να θεωρείται αιρετικό, όπως και ο ίδιος τονίζει, σίγουρα πάντως αποτελεί ένα μέτρο που δε θα ξενίσει τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες του Ελαφονησίου, γιατί απλά έτσι λειτουργούν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που ισχύει σε μουσεία μεγάλης επισκεψιμότητας, κάστρα και αξιοθέατα που προσελκύουν πλήθος τουριστών, πρέπει κάποτε να ισχύσει και στα δικά μας μνημεία της φύσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια