"Μικρά κ' Περίεργα"

Η σύσκεψη για τον Κορωνοϊό, τελικά έβγαλε άλλη… είδηση!

Δεν καταργούνται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Για τον κορωνοϊό συγκλήθηκε επισήμως η σύσκεψη, αλλά τελικά άλλη... είδηση έβγαλε!

Ο λόγος για τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μεταξύ των οποίων και η δική μας συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη.

Η συνάντηση συγκλήθηκε με έναυσμα την επιδημική εξάπλωση του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Με την ευκαιρία όμως της πρώτης αυτής θεσμικής συνάντησης των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η “βεντάλια” της συζήτησης άνοιξε... Και πάνω στη συζήτηση, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς είναι αντίθετο στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και φυσικά προσκρούει στο Σύνταγμα της χώρας.

Ο «θεσμός των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων» είναι μια διαδικασία η οποία όπως τόνισε ο υπουργός δεν αμφισβητείται, αφού αποτελεί τρόπο επιλογής αδιάβλητο και με αξιοκρατικά κριτήρια.

Συνεπώς, μετά τα χθεσινά λεγόμενα Θεοδωρικάκου, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι κλείνει η συζήτηση περί κατάργησης του θεσμού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από τον υπουργό, που πάντως την άνοιξε ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, με διαρροές προ μηνών περί σκέψεων κατάργησης του θεσμού.

Η Μαρία Κοζυράκη μαζί με τους υπόλοιπους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας διαβεβαίωσαν, εντωμεταξύ, τον υπουργό Εσωτερικών πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στην προσπάθεια οριοθέτησης και αποσαφήνισης των διοικητικών αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια