"Μικρά κ' Περίεργα"

Το τροχαίο, ο στύλος και ο δρόμος των Βασιλειών

Η λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης των Βασιλειών είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της ευρύτερης περιοχής.

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές (χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τραυματισμό) σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης των Βασιλειών, με τους κατοίκους να ξαναβάζουν το θέμα της επικινδυνότητας και πολλούς να ζητούν να τοποθετηθούν “σαμαράκια”!

Η ώρα ήταν 7:30 το πρωί Κυριακής, όταν ο οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ. Ο στύλος σχεδόν κόπηκε στη μέση. Έτσι, διεκόπη το ρεύμα σε ένα τμήμα των Βασιλειών, για περισσότερες από 5,5 ώρες, με τους κατοίκους να ξεπαγιάζουν, αφού η θερμοκρασία ήταν μόλις 5 έως το πολύ 7 βαθμοί. Ο στύλος αντικαταστάθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, εδώ και χρόνια, χαρακτηρίζεται ως “καρμανιόλα”. Δύο θανατηφόρα και δεκάδες συμβάντα με υλικές ζημιές και τραυματισμούς έχουν σημειωθεί στον εν λόγω δρόμο. Κι όμως, καμία ουσιαστική μέριμνα, ενώ η ολισθηρότητα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν θα πέσουν λίγες βροχές, καθώς μετατρέπεται σε ποτάμι. Κάθε φορά που οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, η απάντηση είναι ίδια: «Μόλις ολοκληρωθεί η... ανάπλαση της περιοχής»... Στο μεταξύ, οι ταχύτητες είναι από μεγάλες μέχρι και απίστευτες, τόσο με αυτοκίνητα όσο και μηχανές μεγάλου κυβισμού!..

Υπάρχουν μάλιστα τρεις κόμβοι που είναι άκρως επικίνδυνοι. Δύο καθρέπτες έχουν τοποθετηθεί στον πρώτο (χαμηλά) που οδηγεί στο χωριό και στον τρίτο (ψηλά) στο ύψος του φούρνου. Αλλά είναι τόσο μικροί, που, για να είναι σίγουρος ο οδηγός που επιχειρεί να μπει στον κεντρικό δρόμο, εμπιστεύεται το... ένστικτό του περισσότερο... Ο μεσαίος κόμβος που οδηγεί στη Σύλλαμο και στο παλιό χωριό, μάλιστα, χρησιμοποιείται και από γονείς και μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, ενώ πολύ κοντά λειτουργεί και ιδιωτικός παιδικός σταθμός...

 Η λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης των Βασιλειών είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της ευρύτερης περιοχής.

Αλλά βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη εδώ και δεκαετίες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια