Ο καταλληλότερος χάρτης για το «μνημόνιο» Τουρκίας και κυβέρνησης Σάρατζ της Τρίπολης της Λιβύης

Περίεργα
Ο καταλληλότερος χάρτης για το «μνημόνιο» Τουρκίας και κυβέρνησης Σάρατζ της Τρίπολης της Λιβύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες οι προϋποθέσεις για τον καταλληλότερο χάρτη

Επειδή εσχάτως εμφανίζονται ορισμένοι εντός και εκτός Ελλάδας, μέχρι την Άπω Ανατολή ή την Αυστραλία και ακόμη τον Καναδά, ο καθένας να αναγορεύει τον εαυτό του περίπου ότι κατέχει το “αλάθητο” του Πάπα, για τον “σωστό” ή “λάθος” Χάρτη, στο “μνημόνιο” Ερντογάν-Σάρατζ, για τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλάσσιων ζωνών, παρότι ούτε συνορεύοντα, ούτε απέναντι παράκτια κράτη είναι, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα για τους χάρτες και τα στίγματα, με την ελπίδα ορισμένοι “έξυπνοι”, που διεκδικούν μέχρι και το copy, αντί για τέτοια παθιασμένη μιζέρια, να ασχολούνταν με το ίδιο πάθος για τα εθνικά μας θέματα, προς όφελος αυτής της δύσμοιρης πατρίδας και όχι απλά να θέλουν να τρέφουν μια “υπεροψία” και μάλιστα κενή περιεχομένου.

Χάρτες που δεν έχουν “κλειδωθεί” ή δηλωθεί επισήμως και κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που υπόκεινται σε επεξεργασία, φυσική ή ηλεκτρονική, άρα δεν έχουν “φραγή”, δεν έχουν copy, είναι κοινής χρήσης. Αυτό ισχύει και για κάθε μορφής οπτικοακουστικό υλικό.

Ο χάρτης που τα περισσότερα Μέσα εμφάνιζαν για ημέρες ως προς τη συμφωνία Ερντογάν-Σάρατζ ήταν αντίγραφο από τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα με πλάτος-εύρος οπτικά πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό, με βάση στίγματα και όρια που περιγράφονται στο “ψευτο-μνημόνιο”.

Έγκαιρα παρουσιάσαμε την ελληνική μετάφραση σε οπτική απεικόνιση του χάρτη αυτών των ορίων, από επεξεργασία που έγινε και χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε άρθρο του Γιάννη Μαγκριώτη, αλλά έγινε κοινή χρήση χωρίς περιορισμούς, καθώς οπτικά ήταν εμφανώς πιο περιορισμένο το εύρος-πλάτος του, προσεγγίζοντας κατά πολύ εγκυρότερα και όχι με εντυπώσεις (ενδεχομένως και για λόγους προπαγάνδας) την “πραγματικότητα” που συμφώνησαν στις θαλάσσιες ζώνες Ερντογάν και Σάρατζ.

Επειδή όμως εσχάτως παρακολουθούμε κάποιους “έξυπνους” να ανοίγουν ξανά θέμα περί “σωστού ή λάθους” χάρτη αυτής της “συμφωνίας”, λες και αυτό είναι το μείζον θέμα και όχι τι πράττουμε εμείς στη λογική της αποτροπής με ισοδύναμη ενέργεια και επί αυτών των πράξεων, ας βοηθήσουμε όλους τους “καλοθελητές” λίγο περισσότερο.

Ο καταλληλότερος λοιπόν χάρτης, που είναι βασισμένος πάνω στο συγκεκριμένο “μνημόνιο”, που παρότι παράνομο, κατατέθηκε στον ΟΗΕ, πήρε πρωτόκολλο, ελέγχθηκε αν έγινε μεταξύ δύο νόμιμων κυβερνήσεων και ως τέτοια για την ώρα αναγνωρίζεται του Σάρατζ στη Λιβύη, πρέπει να έχει τις εξής προϋποθέσεις: Πρέπει να έχει δύο σημεία οριοθέτησης με ονόματα “Α” και “Β” και 18 σημεία στην ακτογραμμή της Τουρκίας, και 18 σημεία στην ακτογραμμή της Λιβύης.

Ένας τέτοιος χάρτης δεν μπορεί να έχει άλλα σημεία οριοθέτησης μεταξύ δύο χωρών, γραμμές ένωσης ή λωρίδα. Τέτοιο χάρτη, απ’ όσο ξέρουμε, έδωσε για κοινή χρήση, ώστε να αποφεύγεται η τουρκική επικοινωνιακά προπαγάνδα, αμέσως μετά τη δημοσίευση του “μνημονίου” Ερντογάν-Σάρατζ, η ομάδα του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού. Σας τον παραθέτουμε αυτούσιο και νομίζουμε ότι είναι ίσως η ορθότερη οπτικά αποτύπωση, όταν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη “συμφωνία”.

Το ωραίο είναι ότι κάποιοι έξυπνοι, που διεκδικούν και “copy” για “δικούς τους χάρτες” και “θεωρίες”, φαίνεται να αντέγραψαν τον συγκεκριμένο χάρτη, να του αφαίρεσαν (!) τα 18 σημεία στις ακτογραμμές Τουρκίας και Λιβύης, να πρόσθεσαν (!) άλλα δύο σημεία οριοθέτησης “C και D”, να τράβηξαν και γραμμές-λωρίδες, να τον επεξεργάστηκαν στη φωτεινότητά του και στο τέλος να τον εμφάνισαν και με “υδατογράφημα”, ως κάτι “δικό τους” εντελώς.

Είπαμε, άλλο η κοινή χρήση, ως προϊόν φυσικής ή ηλεκτρονικής επεξεργασίας, εφόσον δεν έχει “κλειδωθεί”, και άλλο μετά την επεξεργασία να θες και τίτλους “κτήσης”.

Ο χάρτης της ομάδας Νίκου Λυγερού είναι λοιπόν ο καταλληλότερος για να μπορούμε οπτικά να αποτυπώσουμε τι σημαίνει αυτό το εξόφθαλμα προκλητικά “μνημόνιο”, ας το έχουμε υπόψη μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News