Οι καθηγήτριες «φρέναραν» τον διαδικτυακό εθισμό

Περίεργα
Οι καθηγήτριες «φρέναραν» τον διαδικτυακό εθισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι και να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να προλάβει άσχημα πράγματα

Είναι πολύ σημαντικό η Αυτοδιοίκηση να λαμβάνει πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής”.

Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στον Δήμο Ρεθύμνου και την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, που πήρε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. της πόλης και την εκπαιδευτικό Ηλέκτρα Σταγάκη να κινητοποιήσει τη σχολική κοινότητα για τον διαδικτυακό εθισμό.

Μάλιστα, τον επόμενο μήνα στο Ρέθυμνο θα γίνει και ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικός με βασικό θέμα την ενημέρωσή τους σε θέματα διαδικτύου. Ναι, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι αυτός, να μπορεί δηλαδή να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να προλάβει άσχημα πράγματα. Μήπως αυτό το μοντέλο στο Ρέθυμνο να το υιοθετήσουν κι άλλοι Δήμοι.

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα φωτεινά παραδείγματα, που επιβεβαιώνουν ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι και παρεμβατικός και ουσιαστικός. Μπράβο στην Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα και την Ηλέκτρα Σταγάκη. Μπράβο και στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News