Πέρασε με κόκκινο και… «βγήκε και από πάνω»!

Περίεργα
Πέρασε με κόκκινο και… «βγήκε και από πάνω»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επόμενη φορά, φίλε με την κλούβα, μπορεί να μη σταθείς τόσο τυχερός…

Σε σένα με την παλιά κλούβα απευθύνομαι, που χθες, λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι, παραλίγο να τρακάρεις επειδή παραβίασες το κόκκινο κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Κνωσού, τη στιγμή που είχε ανάψει το πράσινο από την αντίθετη κατεύθυνση και το αυτοκίνητο από το άλλο ρεύμα ξεκίνησε ανεβαίνοντας για να βγει στην έξοδο προς εθνική.

Μόλις και παρά τρίχα να γίνει το τρακάρισμα... Το πιθανότερο θα ήταν να υπήρχαν υλικές ζημιές.

Αλλά εδώ δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω... Γιατί “βγήκες κι από πάνω” και άρχισες τα κορναρίσματα; Λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε... Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη είναι εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Και για φαντάσου, φίλε οδηγέ της κλούβας, αντί για αυτοκίνητο να ήταν δίκυκλο μηχανάκι ή μηχανή μεγάλου κυβισμού, με τον οδηγό στην προσπάθειά του να στρίψει αριστερά προς εθνική να φοβηθεί, να κοκκαλώσει τα φρένα και να βρεθεί κάτω από τις ρόδες σου... Ή να σε ακολουθούσε ένα δίκυκλο όχημα και να χτυπούσε στο πίσω μέρος του οχήματός σου. Για φαντάσου, επίσης, αυτός ο οδηγός να είχε και συνεπιβάτη.

Για ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν είναι αμαρτία να συμβεί τόσο μεγάλο κακό; Το “κόκκινο” είναι “κόκκινο”. Δεν έχουμε καμία μα απολύτως καμία δικαιολογία όταν το παραβιάζουμε. Τελεία και παύλα.

Την επόμενη φορά, φίλε με την κλούβα, μπορεί να μη σταθείς τόσο τυχερός. Και να πάρεις στον λαιμό σου έναν άνθρωπο, ή να έχεις δυσάρεστες έως και τραγικές επιπτώσεις για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ας ελπίσουμε να πήρες ένα μάθημα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News