"Μικρά κ' Περίεργα"

Λεωφόρος Κνωσού: Νομίζεις πως έχεις υπομονή; Πέρνα από αυτό το φανάρι!

Τεστ... αντοχής στο τιμόνι!

Αν υπάρχει ένα σημείο στο Ηράκλειο που μπορείς να... “τεστάρεις” τις αντοχές της υπομονής σου, αυτό δεν είναι άλλο από τον κόμβο στη λεωφόρο Κνωσού που οδηγεί στην εθνική οδό!

Πρόκειται για ένα σημείο όπου... παρανομεί καθημερινά “το μισό” Ηράκλειο! Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι μισοί, αυτοί που δε θέλουν - ρε παιδί μου - να παρανομήσουν, και καταλήγουν, όμως, να περιμένουν στο φανάρι για... “ώρες”!

Είναι, λοιπόν, 7 παρά το πρωί - πού να δείτε τι γίνεται και τα μεσημέρια! - και περιμένεις κανονικά στο φανάρι σου (το πρώτο φανάρι, γιατί, για κάποιο λόγο, έχει δύο...), προκειμένου να στρίψεις αριστερά. “Ανάβει” το πράσινο φανάρι, αλλά το αυτοκίνητο... ακίνητο, αφού ήδη έχουν “περάσει” μπροστά τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα, που βρίσκονταν στη δεξιά λωρίδα (που οδηγεί στη λεωφόρο Κνωσού).

Δε λες κάτι, περνάς καθημερινά από εκεί και, άλλωστε, έχεις συνηθίσει να “χάνεις” ένα φανάρι στο συγκεκριμένο σημείο.

“Ανάβει” και το δεύτερο πράσινο, κι αφήνεις δειλά-δειλά τον συμπλέκτη και προχωράς, ελπίζοντας πως τα το “προλάβεις”.

Αμ’ δε! Να’ σου οι “έξυπνοι”, πάλι, από τη δεξιά λωρίδα, που έχουν “χωθεί” μπροστά!

Παραμένεις, λοιπόν, στο πρώτο φανάρι, με τη σιγουριά πως το τρίτο πράσινο θα είναι και... το τυχερό.

Είσαι πρώτος στην ουρά, και με το που “ανάβει” το (τρίτο) πράσινο, οδηγείς προς το δεύτερο φανάρι, προκειμένου και να στρίψεις... Κι εκεί τα “έχεις δει” όλα, αφού οι “έξυπνοι” της αριστερής λωρίδας σε έχουν προσπεράσει - από τα αριστερά - πηγαίνοντας, μάλιστα, με υπερβολική ταχύτητα για το σημείο, μέχρι που το φανάρι έχει γίνει ξανά κόκκινο, με τα κορναρίσματα και τα “Γαλλικά” που έχεις πει πρωί-πρωί να έχουν πάει στράφι.

Και εσύ βρίσκεσαι εκεί, κοιτάζοντας το κόκκινο φανάρι, το τέταρτο κόκκινο φανάρι, και αναρωτιέσαι αν είσαι εσύ λάθος, ή όλοι εκείνοι...

Σχόλια