Οι «Φυλές» - ξανά - απέναντι στη Λότζια

Περίεργα
Οι «Φυλές» - ξανά - απέναντι στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «Φυλές» και η καυστική ανακοίνωση που εξέδωσαν

Οι «Φυλές του πάρκου» επανήλθαν... δριμύτερες: Με αφορμή τις προ ημερών δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, σε τοπικό μέσο αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη, οι “Φυλές” εξέδωσαν μια ιδιαιτέρως καυστική ανακοίνωση...

«(...) Δηλώνει λοιπόν ο κ. Αναστασάκης στις 31/1/2020 ότι “τα έργα προχωρούν, με σύμμαχο πλέον τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών” και ότι “στην ουσία είναι πια σαν να έχουμε δύο έργα σε εξέλιξη. Ένα έργο φυτεύσεων και διαμόρφωσης του οριοθετημένου κομματιού, του ανατολικού, και ένα έργο με οικοδομικές εργασίες κατά βάση, ώστε να φτιαχτούν οι διαδρομές, το δίκτυο απορροής όμβριων και το δίκτυο άρδευσης”.

Εξηγεί εμμέσως ο αντιδήμαρχος ότι το έργο καθυστέρησε λόγω καιρού και ότι το πάρκο έκλεισε ολόκληρο λόγω της περιπλοκότητας του έργου, ή μάλλον των δύο έργων!

Η στατιστική και η κοινή λογική, όμως, άλλα λένε:

  • Οι συνολικές μέρες βροχής στο Ηράκλειο για το 2019 ήταν 92 (βλ. site της ΕΜΥ), που σημαίνει ότι υπήρχαν άλλες 273 κατά τις οποίες θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει οι εργασίες, αν φυσικά υπήρχε βούληση από πλευράς Δήμου να πιεστεί ο εργολάβος να ολοκληρώσει το έργο μια ώρα αρχύτερα...
  • Το έργο στο πάρκο δεν εμπεριέχει κανενός είδους πολυπλοκότητα: Δεν αφορά ανέγερση κτηρίου, δεν περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ή άλλες εργασίες που να το καθιστούν δύσκολα υλοποιήσιμο από τεχνικής άποψης. Μιλάμε μόνο για χωματουργικά, φυτεύσεις, διάστρωση μονοπατιών, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης κ.λπ., πολύ απλά πράγματα δηλαδή...

Εμείς θα θυμίσουμε για πολλοστή φορά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του Δήμου ότι το έργο θα υλοποιείται τμηματικά και δε θα αποκλειστεί ολόκληρο το πάρκο, καθώς και ότι το έργο θα παραδοθεί πολύ πριν τη διετία που προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο.

Δύο στα δύο: Το πάρκο εδώ και ένα σχεδόν μήνα είναι κλειστό στο σύνολό του (άγνωστο μέχρι πότε), ενώ σήμερα - 15 μήνες μετά την έναρξη του έργου - η κατάσταση που επικρατεί στο εργοτάξιο κάθε άλλο παρά άμεση ολοκλήρωση του έργου προμηνύει.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν όλοι και όλες σε αυτή την πόλη για ακόμα ένα καλοκαίρι χωρίς πάρκο Γεωργιάδη και ας ελπίσουμε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες δημοτικές εκλογές, μπας και παραδοθεί κάποια στιγμή το έργο...», αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση των «Φυλών του πάρκου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News