«Σταυροκοπηθείτε πρώτα και μετά περάστε»

Περίεργα
«Σταυροκοπηθείτε πρώτα και μετά περάστε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διατηρητέο κτήριο επί της Αγίου Μηνά στέκει ως κρεμάμενος κίνδυνος

Αυτό είναι το μήνυμα που... «εκπέμπει» στους διερχόμενους περαστικούς η εικόνα του διατηρητέου κτηρίου επί της Αγίου Μηνά, στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο, μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, της ασυνεννοησίας των εμπλεκόμενων φορέων και του ελληνικού παραλογισμού, στέκει ως κρεμάμενος κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων πολιτών.

Πέραν του κινδύνου μάλιστα, το παλιό διατηρητέο, που μετρά πάνω από 160 χρόνια ζωής, δεσμεύει λόγω της περίφραξης και το πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, για το εν λόγω κτήριο ο Εμπορικός Σύλλογος έχει στείλει επιστολές προς τον Δήμο Ηρακλείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σας μεταφέρουμε τα έντονα παράπονα καταστηματαρχών αλλά και κατοίκων επί της οδού Αγίου Μηνά, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα όσον αφορά στην ασφαλή διέλευση των πεζών, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο αλλά και τη ράμπα αναπήρων.

Το διατηρητέο αλλά και ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Μηνά και Ιωαννίνων γωνία, με μια περίφραξη που καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο και τη ράμπα αναπήρων, έχει ως αποτέλεσμα οι πεζοί, κυρίως ηλικιωμένοι και μητέρες με καρότσια, να μην μπορούν να περάσουν και να αναγκάζονται να μπαίνουν στον δρόμο.

Επίσης, το κτήριο είναι ετοιμόρροπο, με αποτέλεσμα συνεχώς να υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης από πέτρες μέσα στον δρόμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News