Το «άρωμα» της μάθησης

Περίεργα
Το «άρωμα» της μάθησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές που διδάχτηκαν το νέο λεξιλόγιο υπό την «παρουσία» του αρώματος, είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα

Σύμφωνα με μια νέα εργαστηριακή μελέτη ύπνου, στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, η μυρωδιά των τριαντάφυλλων μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελέσει το «κλειδί» στην επιτυχία μάθησης μιας νέας ικανότητας ή γλώσσας.

Παραφράζοντας το «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει», η μελέτη – πείραμα αποδεικνύει πως το συγκεκριμένο άρωμα βοηθάει στην ευκολότερη απομνημόνευση νέων πληροφοριών και κατά την διάρκεια του ύπνου.

Συγκεκριμένα, μαθητές σε δύο σχολικές τάξεις χωρίστηκαν και έμαθαν αγγλικό λεξιλόγιο με –και- χωρίς μυρωδιές τριαντάφυλλου κατά τη διάρκεια της εκμάθησης, αλλά και ενώ έκαναν επανάληψη στο δωμάτιο τους, πριν πέσουν για ύπνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μαθητές που διδάχτηκαν το νέο λεξιλόγιο υπό την «παρουσία» του αρώματος, είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Η «αβίαστη» μάθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι το όνειρο πολλών ανθρώπων - αλλά η μυρωδιά των τριαντάφυλλων μπορεί να είναι το κλειδί για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

"Δείξαμε ότι η υποστηρικτική δράση των αρωμάτων λειτουργεί πολύ αξιόπιστα στην καθημερινή ζωή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με στοχευμένο τρόπο", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Jürgen Kornmeier, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την αντίληψη και τη γνώση στο IGPP με έδρα το Φράιμπουργκ και επιστήμονας στο το Τμήμα Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Freiburg-Medical Center στη Γερμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News