default-image

Τέλος τα ψέματα, από 1η Μαρτίου… «βγάζουν» υδρόμετρα

Περίεργα
Τέλος τα ψέματα, από 1η Μαρτίου… «βγάζουν» υδρόμετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαστίγιο» από την 1η Μαρτίου από τη δημοτική Αρχή για τους οφειλέτες που σφυρίζουν αδιάφορα

Από τον Μάρτιο τέλος τα ψέματα και η ανοχή για όσους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού άρδευσης στον Δήμο Σητείας.

Αυτό διαμηνύει σε αυστηρό τόνο η δημοτική Αρχή, που ανακοίνωσε ότι τη 1η Μαρτίου θα πέσει «μαστίγιο»! Δηλαδή θα αρχίσει να αφαιρεί υδρόμετρα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση εκφράζεται και δυσφορία για το ότι πολλοί οφειλέτες σφύριξαν αδιάφορα στα συνεχή καλέσματα του Δήμου για ένταξή τους σε σχετική ευνοϊκή ρύθμιση.

Ποιοι κινδυνεύουν όμως με διακοπή του νερού άρδευσης; Όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ και όσοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση αποπληρωμής χρεών αλλά δεν την τηρούν.

«Παρά τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις και τις ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 4611/ 2019, αρκετοί καταναλωτές αρδευτικού νερού δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οικονομικής Υπηρεσίας για την τακτοποίηση.

Στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της ισονομίας, θα πρέπει να πάψει η αδιαφορία των ως άνω καταναλωτών, οι οποίοι με τη λογική “Δεν πληρώνω” λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, στην πρωτοφανή οικονομική συγκυρία που βιώνει η περιοχή μας.

Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι από 1/3/2020 το Τμήμα Άρδευσης υποχρεούται να προχωρήσει σε άμεση αφαίρεση υδρομέτρων λόγω οφειλών σε: α) καταναλωτές που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών την οποία δεν τηρούν και β) σε καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς που υπερβαίνουν τα 150 ευρώ όπως προβλέπεται στον ισχύοντα κανονισμό άρδευσης.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία για την άμεση τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων τους, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία, τα επιπλέον έξοδα και τη διακοπή της παροχής αρδευτικού νερού στα αγροκτήματά τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News