"Μικρά κ' Περίεργα"

Τα κοιτάσματα και ο… θησαυρός του παππού!

Μα πώς το ’πε ο Κωστής Χατζηδάκης για τους υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης; Ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι «βρήκαμε τον θησαυρό του παππού»!

«Εκεί όπου υπήρχαν τελειωμένες μελέτες, συγκεκριμένα στοιχεία και ενδιαφέρον εταιρειών, εμείς προχωρήσαμε και φέραμε προς κύρωση τις συμβάσεις των αντιπάλων μας (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ). Αμέσως. Εδώ όμως είμαστε σε μια άλλη διαδικασία. Σε πολύ προγενέστερες φάσεις. Δεν έχουμε ακόμα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, όχι μόνο σε τεχνικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο ενδιαφέροντος εταιρειών. Άρα είναι λάθος να δημιουργείται ένα κλίμα ότι “βρήκαμε τον θησαυρό του παππού”», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός στο ΣΚΑΪ.

Με τα λόγια αυτά, είναι προφανές ότι ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος θέλησε να “προσγειώσει” τα μυαλά και τις προσδοκίες με φόντο τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, που μπαίνει και αυτή στο κάδρο νέου προγράμματος ερευνών-αξιοποίησης, μετά το πρώτο πρόγραμμα για τα δύο θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην ισχυρή κοινοπραξία ExxonΜobil -Total- ΕΛ.ΠΕ.

Η επιχείρηση “προσγείωσης” των τόνων και των προσδοκιών διά στόματος Κωστή Χατζηδάκη είχε, όμως, επί της ουσίας και μια έμμεση μομφή σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα προς την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, η οποία έβγαλε τις προάλλες σχετικό ανακοινωθέν που “άναψε” την κουβέντα, τα δημοσιεύματα, τα πρωτοσέλιδα και τις... προσδοκίες!

Θα αναρωτηθείτε βέβαια γιατί ο υπουργός να τα “χώσει” στη διοίκηση της ΕΔΕΥ; Μα τα έχωσε, βλέπετε, στην απερχόμενη διοίκηση, μιας και ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΕΥ Γιάννη Μπασιά και η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση νέου προέδρου.

Ε, κατανοητές μεν οι βολές, αναμενόμενες ίσως με βάση τα γνωστά πολιτικά ήθη στη χώρα μας, αλλά το λες και γνωστή ελληνική... μικροπολιτική!

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια