Κυριακή στα χιόνια... Καλή ιδέα ή μήπως όχι;

Περίεργα
Κυριακή στα χιόνια... Καλή ιδέα ή μήπως όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμορφες, χειμερινές εξορμήσεις αλλά με αναπάντεχες εκπλήξεις

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν χθες κάτοικοι της Κρήτης που καιρού θέλοντος και… Θεού επιτρέποντος, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και βγήκαν σαν… τους χοχλιούς για Κυριακάτικη εξόρμηση.

Όπως ήταν φυσικό, την τιμητική τους μέσα στο καταχείμωνο με έναν ωστόσο λαμπερό ήλιο, είχαν τα ορεινά της Κρήτης με παιχνίδια με τις χιονόμπαλες από μικρούς αλλά και μεγάλους να δίνουν και παίρνουν, δίχως τέλος.

Όμως για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν και τα προβλήματα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς η κίνηση ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα να υπάρχει μποτιλιάρισμα ή ακόμη και να κλείσουν δρόμοι.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στα ορεινά του Κρουσώνα του νομού Ηρακλείου.

Την ιδέα να βρεθούν στα χιόνια χωρίς να χρειαστεί να διανύσουν μεγάλη απόσταση και να βγουν εκτός νομού είχε αρκετός κόσμος την Κυριακή, όμως ο δρόμος αν και ήταν ανοιχτός, από ένα σημείο και μετά υπήρχε μπόλικο χιόνι από δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να γίνεται η κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις και ως εκ τούτου αρκετοί οδηγοί και συνεπιβάτες να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών αποφάσισαν να κάνουν στροφή και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής ενώ κάποιοι άλλοι έδειξαν περισσότερη υπομονή, αποδεχόμενοι και την ταλαιπωρία.

Στο σημείο έφθασε και grader του δήμου Μαλεβιζίου για να καθαρίσει ο δρόμος από τα χιόνια αλλά και η τροχαία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, καταφέρνοντας αργά ή γρήγορα να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία που ήταν αναπόφευκτη στην διάρκεια της ημέρας.

Βέβαια όσοι κατάφεραν να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, η θέα του κατάλευκου τοπίου τους αντάμειψε με το παραπάνω ενώ άλλοι πάλι που επέστρεψαν, δεν έφυγαν χαμένοι. Αφού κατάφεραν και εκείνοι να παίξουν με το χιόνι που υπήρχε και σε πιο χαμηλό υψόμετρο.

Σε κάθε περίπτωση, τελικά Κυριακή στα χιόνια... είναι καλή ιδέα ή μήπως όχι;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News