"Μικρά κ' Περίεργα"

Τα γκράφιτι «ζωντάνεψαν» το Σφενδύλι

Κάποιοι θέλησαν να δώσουν και πάλι ζωή στους μουσκεμένους τοίχους

Το χωριό Σφενδύλι έχει την τιμητική του κάθε χειμώνα, όπου όλοι παρακολουθούμε τη βύθιση του στα νερά του φράγματος Αποσελέμη. Η εικόνα ενός ολόκληρου χωριού να βυθίζεται ή να αναδύεται από τα νερά του φράγματος έχει από μόνη της μια μυσταγωγία. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Πέραν από τις φθορές που προκαλεί το νερό, το χωριό μοιάζει να βγαίνει αλώβητο,  ίδιο και απαράλλαχτο, όπως ήταν  τη στιγμή που οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από αυτό.

Αυτή τη φορά όμως,  που έπεσαν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας στο γραφικό χωριό, καθώς το φράγμα υπερχείλισε, παρατηρήσαμε στις φωτογραφίες του συναδέλφου Νίκου Χαλκιαδάκη ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.

Σε πολλούς τοίχους σπιτιών έχουν γίνει γκράφιτι. Γράφτηκαν συνθήματα και μπήκε χρώμα. Με το σύνθημα «Be water my friend» (γίνε νερό, φίλε μου – σε ελεύθερη μετάφραση) κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να αφήσουν το αποτύπωμα τους στο χωριό φάντασμα. Κάποιοι θέλησαν να δώσουν και πάλι ζωή στους μουσκεμένους τοίχους. Χαρακτηριστικό είναι και το γκράφιτι με το ροζ λογότυπο της γνωστής πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων Air bnb. Με μια δόση κριτικής και χιούμορ για την κατάσταση που επικρατεί με το Air bnb, λέτε η παγκόσμια πλατφόρμα με τη φόρα που έχει πάρει, να μπορεί να νοικιάσει ακόμη και τα εγκαταλελειμμένα στο Σφενδύλι;

Εκεί που άλλοτε οι δρόμοι και τα σπίτια έσφυζαν από ζωή, σήμερα όλα βουβαίνουν κάτω από τόνους νερού. Και όμως, βλέπεις… πάντα κάτι θα υπάρχει να μας θυμίζει ότι η ζωή, το χρώμα «τρυπώνει» παντού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια