Αναστάτωση στον Μασταμπά από το αιφνιδιαστικό κλάδεμα των πεύκων!

Ηράκλειο
Αναστάτωση στον Μασταμπά από το αιφνιδιαστικό κλάδεμα των πεύκων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θέα και μόνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ώρας που εμφανίστηκε για κλάδεμα των πεύκων προκλήθηκε ένταση από κατοίκους της γειτονιάς

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου και Σμπώκου όταν εμφανίστηκε το μηχάνημα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνοδευόμενο από περιπολικό και όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας επιχειρώντας να κλαδέψει τα πεύκα!

Στη θέα και μόνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ώρας που εμφανίστηκε για κλάδεμα των πεύκων προκλήθηκε ένταση από κατοίκους της γειτονιάς που το τελευταίο διάστημα βλέπουν τα πεύκα τους, τα καμάρια τους να «ξεπαστρεύονται» είτε κόβοντάς τα ως επικίνδυνα ο Δήμος είτε ρίχνοντάς τα ο αέρας!

Η επιχείρηση κλαδέματος προφανώς ήταν επεισοδιακή, ενώ ήρθε μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας από τη εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι το πεύκο στην οδό Ατσιπάδων που έπεσε πριν από μερικές ημέρες (4 Ιανουαρίου) δεν έπεσε γιατί ήταν ξερό ή άρρωστο αλλά γιατί είχαν κοπεί οι ρίζες του δύο μήνες πριν από όπου είχε περάσει η ΔΕΥΑΗ για νέο δίκτυο ύδρευσης.

Μάλιστα η πτώση του δέντρου κατέστρεψε τότε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν και τις ανησυχίες τους μήπως με τα αιφνιδιαστικά κλαδέματα και την επίκληση της έκτακτης ανάγκης δημιουργεί άλλοθι για την κοπή των παλαιών δέντρων. Πάντως χθες στην επιχείρηση δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην περιοχή επικρατεί προβληματισμός για τους χειρισμούς του Δήμου σχετικά με το μέλλον των πεύκων που έχουν δώσει με την παρουσία τους και όνομα στην περιοχή ενώ πολύ δε περισσότερο κάθε πεύκο που χάνεται απλώς στη θέση σταθμεύουν αυτοκίνητά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News