Τριψήφιος «112» - Έρχεται το σωτήριο σύστημα

Περίεργα
Τριψήφιος «112» - Έρχεται το σωτήριο σύστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες ενημερώθηκε για το σύστημα “112” ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια σχετικής σύσκεψης που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτόν τον αριθμό πρέπει να τον θυμόμαστε. Ο λόγος για τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης “112”, ο οποίος θα αποτελέσει σύντομα μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης και στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, ο “112” χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και ο κάθε πολίτης μπορεί να καλέσει το νούμερο σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Το καινοτόμο είναι ότι η υπηρεσία θα επιτρέπει πλέον και στην Ελλάδα την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών, με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, κάτι το οποίο το έχουμε δει να ενεργοποιείται με επιτυχία και με τρόπο σωτήριο πολλές φορές στο εξωτερικό.

Χθες ενημερώθηκε για το σύστημα “112” ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια σχετικής σύσκεψης που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, από τους αρμόδιους, απ’ όπου προέκυψε η είδηση ότι το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ως τα τέλη του 2019.

Μεταξύ άλλων το “112” θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η κλήση θα είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς κάρτα SIM, καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα. Επίσης θα λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το “112” πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων. Έχει ιδιαίτερη αξία ότι θα γίνεται αυτόματα εντοπισμός της θέσης του καλούντος αμέσως μόλις απαντήσει ο χειριστής. Και τόσα άλλα ακόμα που αξίζει τον κόπο να τα ψάξουμε και να τα μάθουμε, αν και φανταζόμαστε ότι θα υπάρξουν ειδικές ενημερωτικές καμπάνιες ώστε να είμαστε όλοι σε θέση να αξιοποιήσουμε τη σωτήρια αυτή εφαρμογή σωστά. Με την ελπίδα να είναι πάντα αχρείαστη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News