"Μικρά κ' Περίεργα"

Υποχρεωτικό το μάθημα ΚΑΡΠΑ στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας

Ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα

Υποχρεωτικό μάθημα θα καταστεί η διδαχή της Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης (CPR)  στην Μεγάλη Βρετανία, με τα σχολεία να ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν άμεσα την εισαγωγή των μαθημάτων.

Η παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς και η αντιμετώπιση τραυματισμών συμπεριλαμβάνονται στα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία των Βρετανικών Μέσων, λιγότεροι από 1 στους 10 επιβιώνουν από ένα καρδιακό επεισόδιο, όταν βρίσκονται εκτός νοσοκομείου και με το σχέδιο της κυβέρνησης τα ποσοστά επιβίωσης μπορεί να διπλασιαστούν.

Η Ελληνική Πραγματικότητα

Στην Ελλάδα η ενημέρωση για τέτοιου είδους ζητήματα βρίσκεται αρκετά πίσω, με ολόκληρες περιοχές, πολύ συχνά να μην έχουν καν απινιδωτή.

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν στις 22 Νοεμβρίου 2019, σχέδιο νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με σκοπό την θεσμοθέτηση και εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία.

Το πρόγραμμα Kids Save Lives, έχει καταφέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο[επαναφορά στην ζωή 14 θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, διάσωση 4 μικρών παιδιών και ενηλίκων από πνιγμονή, τοποθέτηση 103 Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε Ελληνικά σχολεία και Ελληνικές κοινότητες.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν ήδη ειδικά προγράμματα εκμάθησης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), σε εκπαιδευτικούς του νομού, έχοντας ως στόχο έως τον Ιανουάριο, 2.000 εκπαιδευτικοί να είναι πιστοποιημένοι γνώστες πρώτων βοηθειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια