"Μικρά κ' Περίεργα"

Μίνι... καταρράκτης στο Ηράκλειο!

Κατάσταση για… γέλια και για κλάματα

Ο μοναδικός ίσως δρόμος στο Ηράκλειο που για 800 μέτρα δεν υπάρχουν πουθενά αγωγοί όμβριων!

Είναι το λιγότερο για γέλια η κατάσταση που διαπιστώνεται στο δεύτερο μισό (από τη διασταύρωση της οδού Ηγουμενίτσας-Μπεντεβή) μιας εκ των μεγαλύτερων σε απόσταση δρόμων της πόλης του Ηρακλείου, αυτού της Ερυθραίας, με το σημείο να μετατρέπεται σε λίμνη με το... ψιλόβροχο!

Λειτουργεί εδώ και χρόνια ως ο “ταμιευτήρας” της λεωφόρου Παπαναστασίου, αναγκάζοντας τους περίοικους όχι μόνο να “βγαίνουν από τα ρούχα” τους αλλά και με τις... γόνδολες για να μετακινηθούν. Σε απόσταση λοιπόν 800 μέτρων, η αυτοψία μας έδειξε πως δεν έχουν προβλεφθεί - αλλά και ούτε δημιουργηθεί - φρεάτια ομβρίων για να καταλήγει κάπου η τεράστια ποσότητα νερού που συσσωρεύεται, με αποτέλεσμα σπίτια και μικρά καταστήματα να πλημμυρίζουν και μικροί μαθητές να γίνονται “λούτσα” πηγαίνοντας για μάθημα καθημερινά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο.

Μην αναφερθούμε και στον ιδιότυπο καταρράκτη που επανεμφανίστηκε από τη γέφυρα της εθνικής, που επίσης συγκεντρώνει όγκους νερού στη “μαύρη” αυτή γειτονιά. Το χειρότερο; Το γνωρίζουν οι του... Δήμου καιρό τώρα! Το λιγότερο εμπαιγμός... έτσι δεν είναι;

Το ακόλουθο βίντεο έστειλε… απεγνωσμένος πολίτης στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», όπου και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά:

Σχόλια