"Μικρά κ' Περίεργα"

Κίνδυνος τα παρα… φορτωμένα οχήματα στους δρόμους

Μεγάλος κίνδυνος για πεζούς και άλλα οχήματα

Φορτωμένα με κάθε λογής πραμάτεια κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης

Πρόκειται για μία εικόνα που τείνει να συνηθίσουμε πλέον, ωστόσο άξια σχολιασμού πάντα… «Ασφυκτικά» φορτωμένα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους, με κάθε λογής… από είδη παλαιοπωλείου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr.

Εμείς βέβαια δε θα σχολιάσουμε το… πόσο φορτωμένα είναι, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας από τους ίδιους τους οδηγούς των οχημάτων, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο και την ασφάλεια άλλων διερχόμενων οχημάτων, καθώς και πεζών.

Ο οδηγός του πρώτου οχήματος, που κινείτο το πρωί στο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών «εντυπωσιάζει»… με το χωρίς φόβο και άνεση εγχείρημά του να… μπει στο δρόμο, δένοντας το φορτίο του με ένα μόνο σχοινί.

Μεγάλος ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα αν το φορτίο, το οποίο αποτελείται, από στρώματα, καρέκλες, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές, ταλαντευτεί στον αέρα, π.χ. σε ένα απότομο φρενάρισμα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αγροτικό όχημα το οποίο κινείται στην εθνική οδό, παρα… φορτωμένο με βαρέλια, επίσης το φορτίο δεμένο με σχοινί και ακάλυπτο. Δεν θα θέλαμε να γνωρίζουμε σε περίπτωση που μετατοπιστεί το κέντρο βάρος του αυτοκινήτου τι θα μπορούσε να προκληθεί…

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί των οχημάτων καθώς εκτός του κινδύνου που ενδέχεται να προκληθεί από το φορτίο που κουβαλούν, κινδυνεύουν και από τσουχτερά πρόστιμα καθότι η νομοθεσία για την κυκλοφορία των Ι.Χ.Φ. με άκαμπτο, σταθερό υλικό ως φορτίο επιβάλλει την χρήση καλύμματος στην καρότσα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια