"Μικρά κ' Περίεργα"

«Πάρκο σκύλων»: Μνημείο συλλογικής ευθύνης και… αποτυχίας

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του μοναδικού χώρου που υπάρχει στο Ηράκλειο για την αναψυχή των τετράποδων κατοίκων της πόλης και των κηδεμόνων τους.

Η πόρτα του μεγάλου πάρκου σκύλων, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία αναγνώστη, κατέρρευσε, παρά τις “πατέντες” των συχνών θαμώνων του χώρου, και πλέον δεν κλείνει ώστε να είναι ασφαλής η παρουσία των σκυλιών και η δραστηριότητά τους μέσα στον χώρο.

Οι σπασμένες, σβησμένες και εξαφανισμένες πινακίδες είναι λεπτομέρεια, όπως και η απουσία-καταστροφή μέρους του εξοπλισμού.

Η εικόνα αυτή δεν είναι δύσκολο να αλλάξει, αν αναλογιστεί κάποιος υπεύθυνος των δημοτικών υπηρεσιών ότι στον χώρο αυτό πηγαίνουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι με τα κατοικίδιά τους και φεύγουν απογοητευμένοι αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζώων, έτσι και το θέσει στις προτεραιότητες των τεχνικών συνεργείων.

Αυτό όμως που δε θα αλλάξει καθόλου εύκολα είναι η εικόνα που επικρατεί μέσα στο πάρκο, εξαιτίας της ασυνειδησίας κάποιων κηδεμόνων που δε μαζεύουν τα περιττώματα των σκυλιών τους. Αυτό έχει ως συνέπεια μια άκρως προσβλητική εικόνα για τους συνεπείς κηδεμόνες ζώων, που δεν τολμούν να περπατήσουν ιδίως στη βορεινή πλευρά του πάρκου. Υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν να καθαρίζουν ό,τι συναντούν μπροστά τους και όχι μόνο αυτά που προκύπτουν από τα δικά τους κατοικίδια.

Όμως τις περισσότερες φορές σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στην εικόνα που συναντούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια