«Εγκλωβισμένοι»... οι Έλληνες του εξωτερικού!

Περίεργα
«Εγκλωβισμένοι»... οι Έλληνες του εξωτερικού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθούν μέχρι και τρία χρόνια να πάρουν ιθαγένεια και δεν μπορούν

Εγκλωβισμένοι στη γραφειοκρατία βρίσκονται οι Έλληνες του εξωτερικού, που προσπαθούν μέχρι και τρία χρόνια να πάρουν ιθαγένεια και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία!

Την περασμένη εβδομάδα, ακροατής του Ραδιοφώνου 98,4 απέστειλε μήνυμα στον Γιώργο Σαχίνη ξετυλίγοντας τον προσωπικό του «Γολγοθά» για να κλείσει ραντεβού στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο.

Γράφει στο μήνυμά του ο Γιάννης Παπαϊωάννου, που επιδιώκει να κάνει τις διαδικασίες για την ελληνική ιθαγένεια των εγγονιών του:

«Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης του ελληνικού προξενείου της Ελλάδας στο Λονδίνο όταν δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να σου απαντήσουν; Έχω τρεις μέρες που καλώ και, αφού ακούσω δύο λεπτά οδηγίες “Πατήστε το κουμπί 1, 2 3, 4 κ.λπ.”, στο τέλος με στέλνουν στην ιστοσελίδα... να κλείσω ραντεβού. “Πάω” στο ίντερνετ και εκεί βλέπω ότι, για να κλείσεις ραντεβού, για να κανείς αίτηση για την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών Έλληνα πατέρα... δεν υπάρχει καμιά μέρα για ραντεβού για όλο το 2020. Τι πρέπει δηλαδή να κάνει ο γιος μου ή εγώ για να πάρουν οι εγγονές μου την ελληνική ιθαγένεια που δικαιούνται;».

Χθες ο κ. Παπαϊωάννου, που ακόμη δεν έχει κατορθώσει να κλείσει ραντεβού, απέστειλε και την ιστοσελίδα στο προξενείο, εκφράζοντας την πικρία του ότι... «τόσο μας αγαπάνε οι πατριώτες μας».

Μάλιστα, αναφέρεται και σε μια άλλη περίπτωση, γράφοντας: «Ο φίλος μου Γιάννης Αβραμάκης, από τον Άγιο Νικόλαο, έχει τρία χρόνια και ακόμη δεν τελείωσε με τις κόρες του για να πάρουν διαβατήριο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News