Ο πρώτος, ο δεύτερος και οι… αλχημείες

Περίεργα
Ο πρώτος, ο δεύτερος και οι… αλχημείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοντός ψαλμός αλληλούια..!

Εμείς νομικοί δεν είμαστε ούτε πολιτικοί και μάλιστα υψηλού διαμετρήματος! Προσπαθούμε, όμως, να διαβάζουμε σωστά ό,τι διέπει τη νομοθεσία ακόμη και στις εκλογές οργάνων, όπως και στην ΠΕΔ.

Μετά από τόσα σενάρια που ήθελαν να «βαφτίσουν» τον πρώτο σε ψήφους (θυμίζω 69) δεύτερο στις έδρες και τον δεύτερο σε ψήφους (53) πρώτο σε έδρες, έχουμε εξέλιξη. Δηλαδή, ενώ ο πρώτος λαμβάνει με 69 ψήφους 12 έδρες και ο δεύτερος με 53 ψήφους 9 έδρες, προσπαθούσαν με αλχημείες να το τουμπάρουν!

Όπως πληροφορούμαστε όμως, η αρμόδια τμηματάρχης του ΥΠ.ΕΣ. διαμήνυσε στον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και τον ενιστάμενο δήμαρχο ότι η πρώτη παράταξη με τις 69 ψήφους λαμβάνει 12 έδρες και ορθώς έγινε η κατανομή σε 6 δημάρχους και 6 δημοτικούς συμβούλους.

Επίσης διαμήνυσε ότι η δεύτερη παράταξη με 53 ψήφους λαμβάνει 9 έδρες και εκλέγει 4 δημάρχους και 5 δημοτικούς συμβούλους. Συνεπώς εκλέγονται από τους δημάρχους οι Λαμπρινός με 47, Στεφανάκης με 39, Σέγκος με 36 και Σημαντηράκης με 35,και μένουν εκτός οι Ζερβός με 32, Κόκκινος με 23 και Περράκης με 18. Αντιθέτως, από τους δημοτικούς συμβούλους, εκτός την Καναβάκη με 31 και τον Νίνο με 29, εκλέγονται οι Κουκιαδάκης με 28 ψήφους, Βαρδαβάς με 27 και Βάμβουκας με 27 ψήφους.

Ωστόσο το πρακτικό που έχει φύγει προς Αθήνα έχει συνταχθεί με 7 δημάρχους και 2 δημοτικούς συμβούλους για τον Λαμπρινό και έτσι θα κατακυρωθεί αν δεν κάνει κάποιος ένσταση. Ο Κουκιαδάκης είπε ότι δύσκολο να κάνει.

Αλήθεια ο Βαρδαβάς και ο Βάμβουκας θα αφήσουν να κατακυρωθεί αλλοιωμένο το αποτέλεσμα της κάλπης στοιχίζοντάς τους την εκλογή; Κοντός ψαλμός αλληλούια! Σε 2-3 μέρες θα βγάλουν πρόεδρο και εκεί θα φανεί ποιοι τελικά εκλέχτηκαν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News