Τίμησαν την Αμαριώτισσα καθηγήτρια Μαρία Καναβά

Περίεργα
Τίμησαν την Αμαριώτισσα καθηγήτρια Μαρία Καναβά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τη Μαρία Καναβά

Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αγίων Αποστόλων Παύλου των Εθνών και Τίτου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κρήτης, τιμήθηκε η Αμαριώτισσα καθηγήτρια κ. Μαρία Καναβά.

Η διάκριση ήρθε μετά από την πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησιάς της Κρήτης, με αφορμή την παρουσίαση της έρευνάς της, στο πλαίσιο του “Amari green festival 2019”, με τίτλο “Η λατρεία των Αγίων στην τοπική Εκκλησία της Επαρχίας Αμαρίου. Εκκλησιαστικοί θησαυροί”.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία των Ταξιαρχών την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων, στη Σχολή Ασωμάτων, όπου και είχε γίνει η παρουσίαση της έρευνας τον Ιούλιο.

Η Μαρία Καναβά, κόρη του ιερέα Γεωργίου Καναβά από τον Μέρωνα και της Χρυσούλας Ιερωνιμάκη από την Παντάνασσα, τέλειωσε το τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μετεκπαιδεύτηκε στη Σορβόννη, ως υπότροφος του ελληνικού κράτους, όπου και απέκτησε Master Βυζαντινολογίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και ετοιμάζει τη διδακτορική της διατριβή στην Αγιολογία και συγκεκριμένα στα Μαρτύρια των Αγίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News