"Μικρά κ' Περίεργα"

Η Μέρκελ έχει... ίδια μέρα γενέθλια με Κρητικό βουλευτή!

Ο βουλευτής έκανε την ευχάριστη αποκάλυψη

Μια πολύ θερμή συνομιλία είχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο διακοινοβουλευτικής συνάντησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγινε στο Βερολίνο, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. Ο Μάξιμος Σενετάκης, που μίλησε για το Μεταναστευτικό, ενημέρωσε και την καγκελάριο - το ζήτησε η ίδια για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ τους έγινε ακόμη πιο ευχάριστο, όταν ο βουλευτής τής αποκάλυψε ότι έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, δηλαδή στις 17 Ιουλίου, όπως μαρτυρά το προφίλ του βουλευτή στο Facebook.


Ο βουλευτής Ηρακλείου δήλωσε περήφανος που στην Ελλάδα νικήθηκε ο λαϊκισμός και τα ακραία κόμματα που χρησιμοποίησαν τη ρητορική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα από την οικογένεια του ΕΛΚ που κατάφερε να συγκεντρώσει το υψηλό ποσοστό του 40%. Στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το Μεταναστευτικό απειλεί τον πυρήνα της ύπαρξης της Ε.Ε., το αξιακό σύστημα και αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη, από την οποία ίσως και να κριθεί αν θα προχωρήσει η εμβάθυνση της Ευρώπης ή θα επιστρέψουμε στους εθνικούς εγωισμούς και σε λογικές έθνους-κράτους.
«Το κάναμε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ο βουλευτής Ηρακλείου. «Το κάναμε αναγνωρίζοντας την έκταση και το βάθος του προβλήματος. Αποκηρύξαμε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, αλλά θέσαμε και το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας.


Κάναμε τη διάκριση μεταξύ πρόσφυγα και παράνομου μετανάστη. Είπαμε πως, αν η μετανάστευση είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, αυτό θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα. Με κανόνες. Με πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, με σεβασμό στις Συνθήκες και τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από την άλλη, δεν παρασυρθήκαμε από την πολιτική ορθότητα. Δεν αρνηθήκαμε στους ανησυχούντες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Δεν τους στιγματίσαμε ως ρατσιστές, ως ξενοφοβικούς, ως φασίστες, ως εθνικιστικές. Προσεγγίσαμε και προσεγγίζουμε το πρόβλημα με μετριοπάθεια, ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Γιατί αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό και πολύπλοκο ζήτημα, που δεν αντιμετωπίζεται με στερεότυπα και ιδεοληψίες.


Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να το προσεγγίσει και η Ευρώπη. Ενιαία, συνταγμένα, θεσμικά. Ειδάλλως θα επιτρέψει σε κάθε κράτος να το αντιμετωπίσει ξεχωριστά. Και αυτό από μόνο του οξύνει μια διαδικασία διάλυσης - αν αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Σενετάκης.
Ο κ. Σενετάκης κάλεσε την Ευρώπη να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να αντιμετωπιστεί από κοινού η απειλή της λαθρομετανάστευσης.
«Δε ζητάμε από την Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη. Ζητάμε να επιδείξει ρεαλισμό. Να στείλουμε μήνυμα στο εξωτερικό ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη και στο εσωτερικό της Ευρώπης, ότι από κοινού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς κινδύνους και όχι ο καθένας από μόνος του». είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια