Ηράκλειο: Διπλοπαρκαρίσματα, παραβάσεις και κλαδιά στους δρόμους

Περίεργα
Ηράκλειο: Διπλοπαρκαρίσματα, παραβάσεις και κλαδιά στους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατημένα στην μέση του δρόμου, με αναμμένα αλάρμ

Σας παραθέτω ένα κολλάζ φωτογραφιών από στιγμιότυπα στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», στην πρώτη φωτογραφία πάνω αριστερά βλέπουμε την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που αν και σαββατοκύριακο έχει μετατραπεί στον απόλυτο παράδεισο της παράνομης στάθμευσης και του διπλοπαρκαρίσματος.

 Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να φανεί εκεί κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας; Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και το απόγευμα, στον συγκεκριμένο δρόμο οι οδηγοί παρατούν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου με αναμμένα αλάρμ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές, δε γίνεται το παραμικρό, με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να έχει μετονομαστεί άτυπα σε... οδό “κάνω ό,τι γουστάρω”...

Στη φωτογραφία πάνω δεξιά βλέπουμε τη λεωφόρο Πλαστήρα. Είναι σημαντικό που έχει αρχίσει ο καθαρισμός των κλαδιών από τα δέντρα, που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και των δικύκλων, όμως καλό θα ήταν αυτό να επεκταθεί και εκτός των αστικών κέντρων και κυρίως στον ΒΟΑΚ, μιας και τα κλαδιά κρύβουν εντελώς ακόμα και τη σήμανση στους δρόμους.

Το συνεργείο της φωτογραφίας έπιασε δουλειά, μιας και η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη στο σημείο από πριν το καλοκαίρι, κάτι που είχε επισημανθεί πολλές φορές μέσα από ρεπορτάζ. Έστω λοιπόν και με καθυστέρηση, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, με την ευχή πολύ γρήγορα η εικόνα να αλλάξει προς το καλύτερο.

Τέλος, στην κάτω φωτογραφία βλέπουμε τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Εδώ ο μάγκας οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του στη θέση ΑμεΑ σχεδόν κάθετα στη λεωφόρο Δημοκρατίας, αδιαφορώντας για το πολλαπλό κακό που προκαλεί στην κίνηση σε ώρα αιχμής, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Το θράσος κάποιων δεν έχει όρια, με μια καθημερινότητα που κάποιοι φροντίζουν να τη μετατρέπουν σε πραγματική κόλαση, αδιαφορώντας ακόμα και για τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συμπολίτες μας. Φτάνει λοιπόν με αυτή την ανοχή, μιας και ο σεβασμός για ορισμένους συνανθρώπους μας είναι είδος προς εξαφάνιση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News