"Μικρά κ' Περίεργα"

Στάση… σκουπιδιών, μια «ανάσα» από σπίτια

Τελικά, πόση Παιδεία διαθέτουμε;  

Από γυάλινα μπουκάλια μέχρι πλαστικά ποτήρια και συσκευασίες τροφίμων...

Αυτά - και πολλά ακόμη - βρίσκονται στο πρανές μεταξύ της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου και της Οδού Ορακίων, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, η οποία απέστειλε και τις σχετικές φωτογραφείς στο neakriti.gr, πρόκειται για τα σκουπίδια που πετούν - κυρίως - οι εργαζόμενοι τον ξενοδοχείων, προτού επιβιβαστούν, ή μετά την αποβίβασή τους από τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στις δουλειές τους, καθώς η στάση βρίσκεται εκεί.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην Οδό Ορακίων, έχουν βρει κάποιο πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να έχει, τελικά, μετατραπεί σε… μίνι χωματερή, και δη, σε χωματερή με σκουπίδια ανακυκλώσιμα, τα οποία δεν διασπώνται.

Σημειώνεται ότι, όπως είναι φυσικό, από την Οδό Ορακίων περνάει καθημερινά οδοκαθαριστής του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος όμως, δεν μαζεύει τα εν λόγω σκουπίδια. Κι όχι γιατί, δεν… θέλει, αλλά, πιθανότατα γιατί το εν λόγω σημείο αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης (όπως και η Εθνική Οδός).

Τελικά, ποιανού αρμοδιότητα είναι αυτό το ένα τετραγωνικό μέτρο;

Και, ακόμη σημαντικότερο… γιατί να έχει μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε… σκουπιδότοπο; Ναι, δεν υπάρχει κάποιος κάδος εκεί κοντά, αλλά, γιατί η Παιδεία μας να είναι τέτοια που θεωρούμε φυσιολογικές τέτοιες καταστάσεις;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια