"Μικρά κ' Περίεργα"

Ο ευαίσθητος και εξωστρεφής εισαγγελέας

Και εγένετο ανταλλαγή!

Δεν ξέρω πώς είναι η καινούργια προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Μαρία Κοντόγγονα - που μας έρχεται από το Λασίθι, εξού και η ανταλλαγή - ούτε και τι στάση θα κρατήσει στα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα της πόλης - αν και έχει υπηρετήσει ξανά στο Ηράκλειο και πρόκειται για άνθρωπο με ήθος, χαμηλών τόνων και αποτελεσματικότητα όπως είναι γνωστό.

Ωστόσο εκείνο που γνωρίζω καλύτερα είναι πως ο τέως, πλέον, προϊστάμενος στο Ηράκλειο, Αθανάσιος Γαλήνας, που μετατέθηκε στο Λασίθι, ήταν πέρα και πάνω από τον ρόλο του. Ανθρώπινος, καθαρός, ψύχραιμος.

Δεν κοίταζε τους ανθρώπους αφ' υψηλού και εξ αποστάσεως όπως συνήθως κάνουν οι της θέσης του, αλλά λειτουργούσε με ενσυναίσθηση. Και αυτό το ξέρουν καλά όσοι με ανθρώπινες ιστορίες τον προσέγγισαν... Και εξωστρεφής.

Τη δικαιοσύνη στον κόσμο την ήθελε κι όχι κλειδωμένη και εγκλωβισμένη σε άρθρα και εδάφια νόμων και οδηγιών. Για αυτό, άλλωστε, διοργάνωσε ημερίδες, συμμετείχε σε δράσεις, αλλά βρέθηκε κι ο ίδιος ομιλητής... Αλήθεια, έχετε δει πολλούς προϊσταμένους της Εισαγγελίας να απαγγέλλουν Βάρναλη σε μία από καρδιάς ομιλία σε ημερίδα του ΚΕΘΕΑ και του ΕΚΗ; Εγώ έχω δει... τον Γαλήνα...

Εύχομαι, και το πιστεύω δηλαδή, ότι και η νέα προϊσταμένη θα είναι επίσης μαζί μας, για εμάς τον απλό κόσμο που ανάμεσα στα τόσα που παλεύει θέλει να ξέρει πως έχει τουλάχιστον ανθρωπιά η δικαιοσύνη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια